Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Nototenia jest małą słodkowodną rybą. Jej mięso jest delikatne o cennych walorach smakowy. Posiada mały szkielet który łatwo odchodzi od mięsa po otworzeniu ryby , inne ości zdarzają się sporadycznie
SzczyptaChili.pl
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
769
Kategorie
761
Nototenia jest małą słodkowodną rybą. Jej mięso jest delikatne o cennych walorach smakowy. Posiada mały szkielet który łatwo odchodzi od mięsa po otworzeniu ryby , inne ości zdarzają się sporadycznie
Nototenie w chrupiącej panierce na ostro Składniki: 3 tuszki Nototenii ( ok 300g.) Marynata: 1 łyżka sosu chili 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka pieprzu cytrynowego 1 łyżeczka słodkiej i ostrej papryki 1/2 łyżeczki soli Panierka: 1 jajko 4 łyżki mleka 1/...
SzczyptaChili.pl
28 lis 14
Obiad
,
Boże Narodzenie
,
Rybne
,
Nototenie w chrupiącej panierce na ostro
Boże Narodzenie
67 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
SzczyptaChili.pl
Niestety ten blog nie ma opisu
769
761
Polecane przepisy
Matiasy, czyli rzecz o dobrym śledziu
Śledź to ryba, którą świetnie znamy. Potrafimy wymienić przynajmniej dziesięć sposobów jej wykorzystania. Tylko czy wiemy, który śledzik jest najlepszy?"Śledzik", czyli Ostatki, już za kilka dni. Zawsze zastanawiałam się skąd się wziął zwyczaj jedzenia...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
śledź
,
Matias
,
Przekąska
,
śledzie
Ryba marynowana w mleku i smażona
Jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie ryby. Ja podałam nototenię, ale może to być dowolna inna ryba. Nototenia to drobna ryba morska. Jej mięso jest bardzo smaczne i nie posiada wielu ości. W Polsce można ją kupić w postaci mrożonych tuszek. ...
Przepisy Kulinarne
Wszystkie Przepisy
,
Dania główne
,
Mąka
,
Mleko
,
Ryby
,
Ryba
,
Nototenia
Zupa rybna z pomidorami
Kiedyś wymyśliłam tę zupę aby w jakiś w miarę nieinwazyjny sposób zachęcić własne dziecko- wtedy kilkuletnie- do zjedzenia kawałka ryby. Ukrycie jej w pomidorach okazało się strzałem w dziesiątkę i od tamtej pory zagościła na stałe w naszym jadłospisie...
Ada w kuchni
Ryby i owoce morza
,
Zupy
JAK PRZYGOTOWAĆ KALMARY
Uwielbiam odkrywać nowe smaki. Mając dostęp do świeżych owoców morza postanowiłam powalczyć z tymi głowonogami.Zanim jednak zaczniemy nasze kulinarne eksperymenty, musimy delikwenta odpowiednio przygotować (oczyścić). Nie wszystkie części kalmarów da s...
Limonkowy - blog kulinarny
Domowa wędzarnia + przepis na leszcza
Nic tak dobrze nie smakuje, jak świeżo złowiona, a następnie uwędzona ryba zresztą, nie tylko ryba, bo przecież wędzić można wszystko, choćby mięsa, czy nawet owoce. Ale chyba z tego wszystkiego, najlepiej jednak smakują ryby mo...
Męskie Żarcie
Kuchnia polska
,
Pozostałe
,
Ryby
,
Biowin
,
Leszcz
,
Trociny
,
Wędzarnia
,
Wędzenie
Ryba nie zawsze na zdrowie?
Polacy jedzą za dużo wysokoprzetworzonych produktów rybnych – alarmują eksperci. Dlaczego tak je lubimy? Mają stosunkowo niską cenę, a w dodatku w reklamach są przedstawiane jako nie tylko smaczne, ale i zdrowie. Tymczasem wiele z nich to tak naprawdę ...
On gotuje
Bez kategorii
CHRUPIĄCA TILAPIA Z PIEPRZEM CYTRYNOWYM
Ryba z ryżem i zieloną sałatką, to jedna z częstych propozycji lunchowych, która pojawia się na moim stole. Jest śmiesznie szybka w przygotowaniu, bardzo smaczna i przede wszystkim bardzo dobrze zbilansowana. Jeśli w Waszym menu jest za mało ryb, to na...
WHIPPED CREAM
Obiad/kolacja
,
Cytryna
,
Ryby
,
Ryż
,
Mąka ryżowa
,
Roszponka
,
Smażone
,
Tilapia
Dorada pieczona w soli morskiej
Dorada to szlachetna ryba, już w samej nazwie ukryte jest złoto. W kulturze krajów basenu Morza Śródziemnego odgrywa ona bardzo ważną rolę i niemal w każdej szanującej się restauracji można znaleźć specjały z jej udziałem. Jej delikatne mięso, które ła...
food²
Dania główne
,
Kolendra
,
Ryby i owoce morza
,
Tymianek
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha