Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Burgery z dorsza w sosie pomidorowym z miętą (Yotam Ottolenghi)
spispotraw
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
25
Kategorie
44
Burgery z dorsza w sosie pomidorowym z miętą (Yotam Ottolenghi)
Składniki na burgery:600g fileta z dorsza lub czarniaka 60g białego pieczywaŚrednia posiekana cebulaCztery posiekane i roztarte ząbki czosnkuDwie łyżki natki pietruszkiDwie łyżki natki kolendryŁyżeczka mielonego kminuDwa duże jaja (ubite)Oliwa do smaże...
spispotraw
14 mar 14
Burgery
,
Dorsz
burgery
2 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
spispotraw
Niestety ten blog nie ma opisu
25
44
Polecane przepisy
Tarta z pieczonymi warzywami
Tarta z pieczonymi warzywami, to tarta wielu moich podejść. Jest to przepis Yotama Ottolenghi, którego programy jakiś czas temu bardzo często oglądałam. Kiedy dzieciaki już smacznie spały, zasiadałam przed telewizorem z kubkiem gorącej herbaty,&...
gotować!
Warzywa
,
Pieczona cukinia
,
Pieczona papryka
,
Plenty
,
Tarta
,
Tarta wytrawna
,
Tarta z pieczonymi warzywami
,
Tarta z warzywami
,
Yotam Ottolenghi
Szakszuka na ostro – jajka smażone w ostrym sosie po arabsku
Szakszuka, tunezyjskie danie, które podbiało cały arabski świat a powoli dociera i do nas. Trudno
Poproszę dokładkę
Na obiad
,
Wegetariańskie
,
Na śniadanie
,
Kuchnia arabska
,
Jajka w sosie
,
Jajka w sosie pomidorowym
,
Jajka zapiekane w sosie
,
Oryginalna szakszuka przepis
,
Szakszuka arabska
,
Szakszuka na ostro
Pieczone udka z koprem włoskim i mandarynkami
Kolejny przepis na bardzo prostego i pysznego kurczaka. Kolejny przepis z polecanej już przeze mnie książki Jerozolima autorstwa Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi. Jak często i tym razem podany tutaj przepis jest podany z malutkimi zmianami....
Polska Zupa
Z piekarnika
,
Drób
,
Mięso
,
Udka
,
Koper włoski
,
Mandarynki
Vindaloo z ziemniakami i batatami
Danie dość dowolnie odwzorowane z przepisu na vindaloo z dwoma rodzajami ziemniaków z książki Obfitość Yotam Ottolenghi. Danie postanowiłam zrobić nagle i nie wszystkie składniki miałam w domu, stąd zmiany w składnikach, oraz moje uwagi c...
Polska Zupa
Wegetariańskie
,
Wegańskie
,
Cebula
,
Ziemniaki
,
Warzywa
,
Papryka
,
Kuchnia azjatycka
,
Bataty
Pęczakowe risotto z marynowaną fetą
Bardzo sycące, pełne aromatów i smaków danie. Przepis pochodzi ze wspominanej już przeze mnie książki Jerozolima, której autorami są Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi. Od razu też zaznaczę, ze nie jest to ostatni przepis z tej książki, bo k...
Polska Zupa
Wegetariańskie
,
Kasze
,
Twaróg
,
Z patelni
,
Kasza pęczak
,
Kminek
Sałatka z pieczonym kalafiorem
Sałatka z pieczonego kalafiora ze słodkimi akcentami. Stanowi bardzo malowniczy element stołu. Przepis pochodzi z książki Sami Tamimi i Yotam Ottolenghi Jerozolima, którą dostałam w Święta Bożego Narodzenia. U mnie z malutkimi modyfikacj...
Polska Zupa
Wegetariańskie
,
Bezglutenowe
,
Wegańskie
,
Cynamon
,
Sałatki
,
Orzechy laskowe
,
Kalafior
,
Seler naciowy
,
Granat
„Jerozolima. Książka kucharska” Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi – recenzja książki
Zapraszam na recenzję książki :) Jerozolima. Książka kucharska Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi Wydawnictwo Filo twarda oprawa, 320 stron Przyznam szczerze, że nigdy nie przepadałam za książkami kucharskimi dotyczącymi jednej, konkretnej kuchni. Je...
Mienta blog
Recenzje książek
Burgery Yotama. Wprost z Jerozolimy.
Cóż..., Ottolenghi po prostu świetnie wie jak to się robi, żeby było dobrze. :) Jego przepisy to połączenie dobrego smaku i prostoty. Monika Walecka powiedziała kiedyś, że Ottolenghi nie może się mylić. I w zasadzie nie mam tutaj nic więcej do dodania....
pieprz czy wanilia fotografia i kulinaria
Małe co nieco
,
Mięsa
,
Drób
,
Jogurt
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone