Dla wszystkich, którzy mają dosyć kanapek w pracy mam kolorową alternatywę :) Pyszna sałatka z pieczoną rybą. Szybko, pożywnie i zdrowo :) O czym więcej marzyć. Przygotowanie zajmie Wam praktycznie tyle czasu ile zrobienie kanapek, a smak będzie dużo fajniejszy! Zachęcam do kombinowania z posiłkami do pracy, czy szkoły :)
Czego potrzebujemy?
- 1/2 opakowania mixu sałat (u mnie ze szpinakiem)
- kawałek zielonego ogórka
- kilka pomidorków koktajlowych
- 200 g dowolnej ryby (u mnie łosoś)
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżeczki oliwy
- sok z 1/3 cytryny
- pieprz cytrynowy
Działamy!
Rybę posypujemy pieprzem cytrynowym lub innymi ulubionymi przyprawami. Pieczemy w folii aluminiowej ok 20- 25 minut (pod koniec otwieramy folię) w temp 180 stopni.
Podczas pieczenia ryby robimy sałatkę. W kubku dokładnie mieszamy musztardę, miód, oliwę i sok z cytryny. Na dnie pudełka układamy sałatę, dorzucamy ogórka pokrojonego w plastry i pomidorki przekrojone na pół. Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Na wierzch układamy rybę i cieszymy się smacznym posiłkiem :)