Nie wiem jak Wy, ale ja lubię panierować kotlety czy to schabowe, czy drobiowe nie tylko w bułce tartej, ale w różnych ziarnach, płatkach i innej drobnicy. Można tym sposobem modyfikować smak zwykłych kotletów. Niby to samo danie a smakuje nieco inaczej. Bardzo lubię kotlety panierowane w pokruszonych płatkach kukurydzianych – są wtedy takie złociste […]
Kotlety schabowe, ale troszkę inaczej. Moja córa lubi kotlety delikatne i mięciutkie i te właśnie takie są. Niezwykłej miękkości nabierają przez marynowanie ich w kefirze lub jogurcie naturalnym. Polecam bardzo! Składniki: 600g kefiru lub jogurtu natur...
Roladki schabowe to doskonały pomysł na transformację klasycznego kotleta schabowego w wykwintne danie. Dodatek domowego sosu tysiąca wysp sprawi, że kotlety nie zrobią się w piekarniku zbyt suche. 2 plastry schabu 1 ogórek kiszony 2 plasterki szynki b...
Kotlety Twardowskiego Przyrządza się je ze schabu i nadziewa startym żółtym serem oraz masłem. Kotlety Twardowskiego wyglądem przypominają kotlet de volaille (devolay) albo tradycyjne roladki schabowe. Nie wiem kim był Twardowski, zapewne podobnie jak ...
Cześć! Tak wiem, kotlety schabowe są potrawą narodową u nas w Polsce. Jednak ja omijam (a raczej omijałam) je z... read more
Ten wpis Jak pokochać kotlety schabowe? pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinar...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Tradycyjne kotlety schabowe z dodatkiem ananasa i sera żółtego. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 2 Składniki: 2 plastry schabu 2 plastry ananasa z puszki 4 plasterki sera żółtego jajko 2 łyżki mąki 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia Przygoto...
Tradycyjne kotlety schabowe to najprostsze i najszybsze danie obiadowe. Jednak każdy, kto po raz pierwszy wchodzi do kuchni by przygotować kotlety na obiad może nie wiedzieć jak je przygotować. Dlatego też, przepis ten jest dla każdego początkującego k...
Dzisiaj zapraszam na schabowy w trochę innym wydaniu.Kotlety schabowe duszone z cebulą są bardzo aromatycznym daniem. Bez wątpienia jest to danie dla miłośników podsmażanej cebuli.Ja nie umiem się im oprzeć.Składniki:1 kg schabusólpieprzpap...