Kulinarno-dziennikarska pasja zamknięta w jednym projekcie. Recenzje restauracji, przepisy, felietony kulinarne, relacje z podróży kulinarnych. Fascynacje i inspiracje. Kultywowanie hedonizmu.Newsy ze świata gastronomii.O kuchni od kuchni.
Jak co roku, 14lutego miliony par nacałym świecie będą świętować międzynarodowy dzień zakochanych. Zastanawiasz się, jak wswojej restauracji zorganizować udaną
Artykuł Jak zorganizować kolację walentynkową? Poradnik dla restaur...
Festiwal restauracji już trwa! Tej jesieni możecie wybrać się w podróż kulinarną w dowolny zakątek świata - hasło przewodnim festiwalu Restaurant Week brzmi "Destynacja - Restauracja", a w wydarzeniu uczestniczą restauracje o tak różnorodnym char...
Przyznam szczerze, że ciabatty nie piekę zbyt często. Nie wiem w sumie dlaczego. Jej miąższ jest dobry a i samo...
Artykuł Ciabatta nowy przepis pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory.
Blog to nie tylko przepisy kulinarne, ale także przemyślenia więc pora zacząć W ostatnim czasie zastanawiałem się nad tym, dlaczego Polacy tak chętnie jadają na mieście? W dużych miastach coraz częściej możemy zaobserwować p...
Czasami trzeba coś zjeść. Pół biedy jeśli jemy co chcemy i np kaloriami się nie przejmujemy. Ale jak mamy zjeść kolację po której nie będzie nam burczało w brzuszkach, a kolacja ta może zawierać prawie wszystko z wyjątkiem węglowodanów? Kanapeczki, grz...
Ten ranking pokazuje, że także w hotelach, powszechnie utożsamianych z nudą all inclusive, kryją się prawdziwe perły. W pięciu głównych miastach Polski wyszukałem pięć hotelowych restauracji prowadzonych przez znanych szefów kuchni. Przyda się na wakac...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Kilka dni w Kopenhadze upłynęły pod znakiem Christiana Puglisiego. Odwiedziliśmy wszystkie jego koncepty, czyliRelæ,Manfreds Vin, piekarnio-kawiarnię Mirabelle oraz najnowszy projekt:Bæst.Uczeń Rene Redzepiego wie jak zarabiać n...