Dawno nie umieszczałam przepisu na domowe batoniki dlatego śpieszę z nową propozycją. Batoniki przygotowałam z płatków owsianych, z dodatkiem masła migdałowego i wanilii. Posłodziłam je musem daktylowym przygotowanym z suszonych da...
Dzisiaj polecam babkę piaskową, ktra jest bardzo łatwa w przygotowaniu, jak rwnież w jedzeniu. Zanim zdążyłam wyciągnąć aparat i zrobić zdjęcie, babka była w takim stanie że już się nie nadawała do zdjęcia. Więc musiałam robić n...
Cytrynowa babka razowa bez cukru ucieszy nie jednego diabetyka. Taki wypiek będzie idealnym pomysłem na nadchodzące Święta Wielkanocne. Z własnego doświadczenia wiem, że upieczenie dobrego ciasta bez cukru wymaga cierpliwości i wielu prób. Dlateg...
Na Wielkanoc piekę babkę cytrynową, a w Święta Bożego Narodzenia pomarańczową babkę bez cukru. Pomarańcze w zimie to moje ulubione owoce. Robię z nich różne cuda: wysikam sok, przerabiam na dżem, dodaje do owsianki, do koktajli, przemycam w ciast...
Już w poprzednim poście wspominałam, że na świąteczne przepisy będziemy zapraszać Was na blog Kcalmar. Dziś kolejna odsłona akcji :) Tradycyjnie wykonana babka na drożdżach, wielka, pięknie wyrośnięta i puszysta, świadczy o zaradności Pani domu i ma za...
Wśród wielkanocnych wypieków niewątpliwie królują baby i kolorowe mazurki. Moja świąteczna propozycja dla was to babka piaskowa, ciasto dla spóźnialskich, nie wymagające wiele pracy, które smakuje naprawdę fantastycznie. Babka piaskowa po przekrojeniu ...
Pewnie większość z Was trafiła kiedyś na przepis na słodkie ciasto z dodatkiem warzyw np. buraków czy fasoli. Z fasoli piekłam i rzeczywiście jest fajne. Ale dzisiaj nie o fasoli, lecz o cukinii, a bardziej precyzyjnie o cieście z jej dodatkiem. ...