W październiku udało mi się z powodzeniem dojechać do pięknego dworku skąpanego w bieli i z racji pory roku - w złocie. Nie tylko mnie się to udało - całkiem sporo osób trafiło tam tego dnia. A co nas przywiodło Woli Suchożebrskiej, z bardzo różnych stron Polski? Akademia Smaku Sokołów zaprosiła nas na wspólne gotowanie - warsztaty "Boże Narodzenie w staropolskim stylu". Od razu mówię - mało mnie na zdjęciach :) Oczywiście dlatego, że nie miałam czasu na pozowanie :) Pozowałyśmy po warsztatach :)
Wołowina z wędzoną słoniną, brukselką i fjutem - jako przystawka.
Szablok z kapustą kwaśną i pulpetami królewieckimi - to ją właśnie miałyśmy okazję gotować z Anią i Marzeną, i tak nam ta zupa posmakowała, że odtworzyłyśmy ją niedawno we własnych kuchniach, zerknijcie TUTAJ
Czarna kiszka z cynamonem na jarzębinie - główne danie naszego popołudnia. Kaszanka zaskoczyła nas delikatnym cynamonowym akcentem - to trik godny powtórzenia ;)
Kasztany w maraschino na budyniu z kaszy z zefirkami - maczałyśmy i w nim palce :) Nie, nie w talerzach - doprawiałyśmy budyń :) Oj, było słodko i pikantnie!
Serdecznie dziękuję za zaproszenie, za atmosferę, za cenne rady i wszystko, czego mogłam się nauczyć. Mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze w Woli Suchożebrskiej w przyszłości!
Równo 1go marca miałam przyjemność przenieść się z szarej codzienności do wielkanocnego dworu w Woli Suchożeberskiej gdzie odbyły się kulinarne warsztaty świąteczne z marką Sokołów.Czwartek spędziłam w miłym towarzystwie, w pięknych wnętrzach, gotując ...
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl
Watmosferze nadchodzącego Bożego Narodzenia miałam przyjemność poraz kolejny uczestniczyć wwarsztatach Akademii Smaku Sokołów. Wpierwszej części warsztatów podtytułem Żywiołowe Święta ...
Jakiś czas temu miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w serii szkoleń organizowanych przez Instytut Sadkiewicza-Akademia Kulinarna Sadkiewicz w Bydgoszczy. To wyjątkowe miejsce i wyjątkowi ludzie, gdzie nauka o surowcach łączy się z pasją gotow...
W połowie nieobecności Córci, na początku remontowego szału pozwoliłam sobie na chwilę wytchnienia i skorzystałam z możliwości wzięcia udziału w warsztatach Akademii Smaku Sokołów.Warsztaty to były nietypowe.Po zbiórce przed 10tą ruszyliśmy do Si...
13 lutego w Akademii Smaku Sokołów odbyły się warsztaty kulinarne pod wodzą szefa kuchni Dominika Moskalenko i z gościem specjalnym Moniką Mrozowską.Dworek w Woli Suchożebrskiej to miejsce klimatyczne i ciepłe.Temat warsztatów – "Nowa linia warzywna".R...
O walorach i zaletach domowego chleba już pisałam wielokrotnie. Taki domowy chleb smakuje wybornie zarówno
Post Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie z ziarnami pojawił się poraz pierwszy w .
Prawie dwa tygodnie temu miałam przyjemność wziąć udział w bardzo mięsnych warsztatach w Akademii Smaku.Organizatorem spotkania była marka Sokołów a testowaliśmy nowa linię produktów Naturrino.Gotowaliśmy, robiliśmy sałatki ale też słuchaliśmy na temat...