Czasem mamy ochotę coś zjeść, wręcz „rzucić na ząb” choć wcale nie jesteśmy głodni. Też tak czasem macie?
Właśnie w takich momentach rewelacyjnie sprawdzają się przystawki. Smakoszom serów pleśniowych ten przepis z pewnością przypadnie do gustu: słony smak sera wzbogacony słodyczą gruszki a do tego chrupiąca grzanka…
Porcja: 2
Czas przygotowania: 10 minut
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
- 1 mała bagietka
- 100 g sera pleśniowego
- 1 gruszka
|
Grzanki z serem pleśniowym i gruszką |
Przygotowanie:
Bagietkę kroimy na długie kromki (po skosie) i smarujemy serem pleśniowym. Na każdej kanapce kładziemy po grubo ciętym kawałku gruszki ze skórką. Zapiekamy w piekarniku około 8-10 minut tak by ser się roztopił. Podajemy na ciepło jako przystawka.