Wygląda fajnie ale seler naciowy z kokosem? Cóż to za połączenie! Uwierzcie mi, genialne!
Wszystkie składniki tego koktajlu idealnie ze sobą współgrają. Banan nadaje słodyczy, seler naciowy orzeźwienia i wyrazistości. Kasza jaglana zapewnia sytość, a mleko kokosowe stawia kropkę nad i.
Ta kompozycja tak mi zasmakowała że piłam ten koktajl na śniadanie przez ostatnie 4 dni. Raz dodałam szczyptę kakao, raz nasiona chia, raz trochę wanilii. We wszystkich tych wersjach jest naprawdę pyszny.
Co jest istotne jeśli chodzi o koktajle pite o tej porze roku?
Temperatura składników. Jeśli składniki mają temperaturę pokojową nie będą nas wychładzały.
Kaloryczność:
Koktajl ma ok. 250 kcal
Składniki:
* 125 ml przegotowanej wody
* banan
* łodyga selera naciowego
* 2 łyżki mleka kokosowego ale tego gęstego z puszki
* łyżka ugotowanej kaszy jaglanej
Wszystkie składniki wkładamy do blendera. Blendujemy na gładką masę.