![DSC07230](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/11/DSC07230.jpg)
PEŁNOZIARNISTY CHLEB Z SUSZONYMI POMIDORAMI – pełne ziarno gwarantuje ciemniejszy kolor chleba a suszone pomidory i oliwa nadają mu charakteru.
Składniki:
- 1 opakowanie suchych drożdży
- 3 – 4 suszone pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soli
- 2 – 3 łyżki miodu
- 4 szklanki mąki pełnoziarnistej do pieczenia chleba
- 350 ml letniej wody
![DSC06751](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/11/DSC06751.jpg)
Wykonanie:
Bardzo lubię zapach chleba, dlatego często używam maszyny do wypieku marki ETA. W moim przypadku to model Dellica ETA .
![270_360_piekarka](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/09/270_360_piekarka.jpg)
![270_360_pecenka](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/09/270_360_pecenka.jpg)
Więcej informacji o piekarce Dellica ETA znajdziecie tutaj: http://kuchniajoli.com/delicca-eta-urzadzenie-do-pieczenia-chleba-ebook-joli-caputy-gratis-p-65.html
![DSC06752](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/11/DSC06752.jpg)
Do misy maszyny wsypałam drożdże, wlałam letnią wodę (nie może być zimna). Pokroiłam suszone pomidory na małe kawałki i wrzuciłam do misy maszyny. Następnie odmierzyłam 4 szklanki mąki pełnoziarnistej (ja wybrałam taką do pieczenia chleba). Dolałam oliwy. Wsypałam sól i miód.
![DSC06753](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/11/DSC06753.jpg)
W maszynie ustawiłam program na Toustowy (w Dellica ETA to program numer 3) , wybrałam wielkość (w tym przypadku większy chleb) i stopień zarumienienia skórki (my wolimy ciemniejszą).
![DSC07234](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/11/DSC07234.jpg)