JAJECZNICA ZE SZPARAGAMI – bardzo często na śniadanie w moim domu jest jajecznica. Bardzo lubimy jajka od kur z wolnego wybiegu z dodatkiem pysznych zielonych szparagów.
JAJECZNICA ZE SZPARAGAMI
SZPARAGI PRZEPISY – zebrałam moje najlepsze przepisy na dania ze szparagów. W sezonie na szparagi staram się przygotowywać z nich dania obiadowe lub pyszne przystawki. Szparagi pięknie wyglądają, bardzo dobrze smakują i są bardzo zdrowe.
Składniki:
- 2 jajka
- 5 zielonych szparagów
- 1 łyżka masła
- sól
Wykonanie:
Zielone szparagi umyłam, odcięłam zdrewniałe końcówki i pokroiłam w mniejsze kawałki.
Na żeliwnej patelni rozgrzałam masło i wrzuciłam na nią szparagi. Szparagi smażę do miękkości uważając żeby się nie przypiekły (powinny mieć zielony kolor).
Kiedy szparagi były już gotowe na patelnię wbiłam dwa jajka. Usmażyłam jajecznicę i posoliłam przed podaniem.
Artykuł JAJECZNICA ZE SZPARAGAMI pochodzi z serwisu Przepisy Joli.