• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
2989 wyników

Przepis na ryb

Przepis na Pisanki, jajka, pisaneczki, jajeczka. Jakie jajka wybrać?
Pisanki, jajka, pisaneczki, jajeczka. Jakie jajka wybrać?
Coraz więcej osób idąc do sklepu wybiera jajka z wolnego wybiegu co nieco mnie cieszy. Jednak jajka z chowu klatkowego oraz ściółkowego nadal pojawiają się na półkach naszych sklepów i bardzo wiele osób nie zdaje sobie sprawy co tak naprawdę kupuje.Co ...
Pudełko Słonia
Zdrowie i uroda, Na śniadanie, Zdrowie, Ciekawostki, Jajka, Kury
Przepis na Wegetarianin w Portugalii
Wegetarianin w Portugalii
Portugalia to nie jest łatwy orzech do zgryzienia dla wegetarian. Po kilku dniach spędzonych w tym pięknym kraju naprawdę ma się wrażenie że jego mieszkańcy gardzą warzywami, mając pod dostatkiem bogactwo świeżych ryb i owoców morza. Inną przeszkodą na...
Truskawkowe Pole
Wegetariańskie podróżowanie
Przepis na 'Cukrowy detoks' - recenzja książki Filippy Salomonsson
"Cukrowy detoks" - recenzja książki Filippy Salomonsson
Z czym kojarzy Wam się Szwecja? Bo mi kojarzyła się przede wszystkim z Astrid Lindgren, z jedzeniem zepsutych ryb z puszki, z promem do Karlskrony, z blondynami i z niespełnionym marzeniem o Erasmusie w Lund. Do niedawna. Dzięki współpracy z Wydawnictw...
Ja Tu Gotuję!
Różności
Przepis na Małe co nieco o rosyjskiej kuchni
Małe co nieco o rosyjskiej kuchni
W maju i czerwcu udało mi się zaprezentować kilka z rosyjskich fast-foodów - linki tutaj: Kroszka Kartoszka, Блинная, Tеремок. Czy to oznacza, że w trakcie wizyty w Rosji jadłam same fast-foody? Oczywiście, że nie! Czym zatem jest rosyjska kuchnia? To ...
PS.GOTUJEMY
Rosja-podróże
Przepis na #35 Sushi !
#35 Sushi !
Sushi! :)Tak naprawdę jest bardzo łatwe w przygotowaniu.Najważniejsze jest nabranie wprawy i dobre komponowanie składników wewnątrz. Jedynym jej minusem jest cena, gdyż do jej wykonania potrzebujemy dużo składników, które nie są tanie.Do te...
♡ Love cooking ! ♡
Dania główne.
Przepis na Surówka z białej kapusty
Surówka z białej kapusty
Szybka, prosta i smaczna surówka, lekko chrupiąca, nie za kwaśna i niezbyt słodka, idealna do obiadu. Najczęściej serwuję ją jako dodatek do smażonych ryb lub kotletów. Bez problemu można przygotować ją o każdej porze roku z dostępnych warzyw i z...
Betty gotuje
Przepis, Kuchnia polska, Sałatki i surówki, Dodatki do obiadu, Marchew, Kapusta, Warzywa i owoce
Przepis na Ryba duszona z kaszą bulgur
Ryba duszona z kaszą bulgur
Nasza propozycja na bardzo szybkie danie z rybą w roli główneja autorem przepisu jest Karinka. Składniki:- filety rybne ( ok. 30 dkg )- 6 łyżek kaszy bulgur- cebula- marchew- olej- ok. 250 ml bulionu warzywnego- sól, pieprz, pieprz ziołowy-...
Maminek kulinarny
Dania z ryb
Przepis na Kuchnia Koreańska - Warsztaty Kimchi i Promocja Książki 'Tradycje Kulinarne Korei'
Kuchnia Koreańska - Warsztaty Kimchi i Promocja Książki "Tradycje Kulinarne Korei"
Co?: Mini warsztaty kuchni koreańskiej w połączeniu z promocją najnowszej książki Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek "Tradycje kulinarne Korei".Gdzie?: Państwowe Muzeum Etnograficzne w WarszawieKiedy?: 23 kwietnia 2015Muszę powiedzieć, że Organizatorzy wp...
Świat Pachnie Szarlotką
Kimchi, Kuchnia koreańska, Magdalena Tomaszewska-Bolałek, Tradycje kulinarne Korei, Warsztaty kuchni koreańskiej
Przepis na Baskijska rocznica w Euskadi
Baskijska rocznica w Euskadi
Bez kobiety żyć się nie da, a z kobietą żyć nie sposób. Tak zwykł mawiać jeden z moich profesorów. Spieszę więc donieść, że oficjalnie wytrzymałem z A. już ponad 365 dni*. Z tej okazji postanowiliśmy spędzić weekend nietuzinkowo. Był więc wyjazd do SPA...
Zjedz Kraków
Miejsca, Hiszpania, Oryginalne, Podgórze, Romantyczne, Tapas
Przepis na Fiesta de vinos canarios – bo gdzie Hiszpanie tam wino
Fiesta de vinos canarios – bo gdzie Hiszpanie tam wino
Czapki z głów dla uprawiających winorośl w tak wymagających warunkach! Tutaj wszystko ma w sobie pierwiastki egzotyki oraz nietypowości. Wulkaniczny charakter wysp i spowodowane tym trudne warunki wymuszają stosowanie niezwykłych sposób nasadzeń –...
HealthyPlate.pl
Wydarzenia
Przepis na Żabie udka, ryby i ślimaki – Smaki Wisły
Żabie udka, ryby i ślimaki – Smaki Wisły
Listopadowe warsztaty z cyklu Smaki Wisły cztery pory roku przyniosły mi jakże miłą niespodziankę. Od dawna chciałam spróbować jak smakują żabie udka i nie udało mi się to nawet we Francji, a tym razem nie tylko mogłam je zjeść ale też i nauczy...
Grażyna gotuje
Relacje
Przepis na Motywy (Łódź)
Motywy (Łódź)
Dawno na blogu nie recenzowałam żadnej restauracji - mimo że często zdarza mi się odwiedzać nowe lokale. Jednym z nich są Motywy, opisywane jako nowoczesna restauracja europejska.Podstawowa karta zmienia się zgodnie z porami roku, dodatkowe menu - co d...
In cooking we trust
Restauracje, Łódź
Przepis na Walentynki-Perły są niesamowicie kobiece i dodaja urody-ciastka małże
Walentynki-Perły są niesamowicie kobiece i dodaja urody-ciastka małże
Ciasto SKŁADNIKI --- Ciasto: 450 g mrożonego szpinaku 250 g cukru 3 duże jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE Szpinak rozmrozić i odcisnąć w dłoniach z nadmia...
w mojej kuchni
Ciastka, Bita śmietana, Szpinak, Walentynki, 14 luty
Przepis na Jesienne ciasto orzechowe i nowa książka Mimi Thorisson.
Jesienne ciasto orzechowe i nowa książka Mimi Thorisson.
Dwa lata temu pisałam o pierwszej książce Mimi Thorisson (co pisałam możecie przeczytać TUTAJ). Od tego czasu wiele się u niej zmieniło. Przybyły nowe dzieci, nowe psy, Mimi prowadzi warsztaty kulinarne, program w telewizji, letnią restaurację, przepro...
Pistachio
Ciasta z orzechami, Boże Narodzenie, Ciasta, Kuchnia francuska, Książki, Recenzje książek i filmów, Mimi Thorisson
Przepis na Polacy też swą rybę mają!
Polacy też swą rybę mają!
Adepci sztuki kucharskiej z Francji, Rumunii i Polski zjechali do Torunia, aby przez pryzmat dyskusji o rybach słodkowodnych zdefiniować współczesne podejście do polskiej tradycji kulinarnej W ubiegłym tygodniu pisałem o arcyciekawym programie redefini...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu, Z podróży, Slow food, Jarosław Dumanowski, Anna Rumińska, Daniel Makowiecki, EFES, Erasmus+, European Food Education Season, Gabriel Kurczewski, Józef Siadak, Toruń, Wine-pairing
Przepis na Deko eko
Deko eko
Wczoraj w koszyku z wyprzedażami w Tesco zauważyłem mąkę żytnią „eko” przecenioną z 10 zł na 5. Nie dałem wiary, więc poszukałem regału, na której taka mąka stoi nieprzeceniona. Trochę mi zajęło znalezienie odpowiedniego sektora, bo sklep duży, a ja ja...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu, Zdrowa żywność, Ekologiczna żywność, Edukacja żywieniowa, EKO, Przemysł spożywczy, Naturalna żywność
← Poprzednia
153154155156157
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin