Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
285623 wyników
Przepis na eskalopki cielęce w białym winie
Parówki w cieście drożdżowym
Fast food, domowy więc już nie taki fast. Jednak wprawa robi swoje i z każdym razem idzie to sprawniej.Robione w chwili słabości, po zjedzeniu zazwyczaj mam wyrzuty sumienia i na śniadanie robię owsiankę... Ale warto, na prawdę warto, są puszyste...
KolanoMuchy
Słono
,
Fingerfood
Wątróbka z cebulką i jabłkiem, duszona w czerwonym winie
Wątróbka najczęściej kojarzy się z niezbyt apetycznie wyglądającą masą o ostrym zapachu oraz bardzo specyficznym smaku, przez co nie każdy ją lubi, a większość wręcz nienawidzi.Pokażę Wam dziś, że wątróbkę można przyrządzić tak, aby zachęcała do zjedze...
Storm and Kitchen
Bezglutenowe
,
Paleo
,
Obiad
,
Mięso
,
Kolacja
,
śniadanie
,
Podroby
Soczyste piersi z kaczki w przyprawach i czerwonym winie
Na niedzielny obiad przygotowałam piersi z kaczki w przyprawach i czerwonym winie. Zaraz pewnie ktoś zacznie krzyczeć, że wino nie jest dla dzieci. Zgadza się.Pamiętajcie jednak że wino pod wpływem temperatury traci swoje %, a pozostaje sma...
Lili w kuchni
Mięso
,
Wino
,
Kaczka
,
Przyprawy
Gotuje z newellą
Dziś szybka przekąska dla niego....i dla mnie :)Swieży, chrupiący chleb orkiszowy kroję w cienkie pajdy.Podwójne kanapki przygotowuje tak:Spody smaruję Filadelfią lub innym podobnym naturalnym, białym serkiem.Na to układam cięko pokrojone, dojrzałe awo...
ONA gotuje ON je
Zapiekane kiełbaski z cukinią
Dzisiaj proponuję na kolację zapiekane kiełbaski z cukinią i nie tylko z cukinią. W trakcie zapiekania po domu roznosił się wspaniały aromat. Do dania wykorzystałam kiełbaski wieprzowo-cielęce (sokoliki), ze względu na obniżoną zawartość tłuszczu, oczy...
SMAKI EWY
Zapiekanki
Kasza bulgur z wątróbką w czerwonym winie
U mnie dziś kolejne danie z kaszą, tym razem z kaszą bulgur. Bulgur jest to grubo mielona pszenica, poddana gotowaniu, a następnie ponownemu suszeniu. Kasza ta jest bardzo pożywna, zawiera dużo białka oraz błonnika. Jest używana w kuchnia arabskiej ora...
Kuchnia i Podróże
Dania bezmięsne
,
Dania z kaszy
Canneloni z kaszą gryczaną, białym serem i boczkiem
Wracam po długiej przerwie z nową energią i chęcią do gotowania. Był czas, kiedy nie miałam motywacji do gotowania i jadłam najprostsze dania, które nie są zbyt wymagające, a tym samym nie warte pokazania na blogu. Jesień to czas kiedy w domu spędzamy ...
leMoniada
Obiad
,
Makaron
,
Ser żółty
,
Sos beszamelowy
,
Beszamel
,
Kasza
,
Boczek
,
Canneloni
,
Kasza gryczana
,
Ser biały
Arancini
Od czego by tu zacząć? Arancini najlepiej zrobić z resztek risotto, które zostaje nam po kolacji z poprzedniego dnia. Bo i dziecko i małpka wie, że risotto i odgrzewanie to kiepski pomysł. No i byłaby to czysta profanacja! Więc na poczatek gotujemy ris...
food to warm the soul
Uncategorized
Pieczone buraki w czerwonym winie
Pieczone buraki w aromatycznej marynacie … świetne, jako dodatek do mięs i sałatek … same, jako przekąska również dobrze smakuję Składniki: 4 średniej wielkości buraki Składniki na marynatę: ½ szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 łyżka octu balsamicz...
Kawa i Czekolada
Przekąski
,
Buraki
,
Wino
Mini pączki serowe
Miękkie i puszyste mini pączki z białym serem, są szybkie i bardzo proste w przygotowaniuCzytaj więcej »
Obżarciuch
Ciastka
,
Tłusty czwartek
,
Karnawał
,
Pączki
,
Mini pączki
,
Pączki serowe
,
Mini pączki serowe
GĘŚ PIECZONA W WINIE I ZIOŁACH
Gęś pieczona w winie i ziołach, a właściwie gęsie udka to pyszne lecz czasochłonne danie. Gęś wymaga specjalnej oprawy i doskonałych dodatków. Czasami są to zioła, jabłka, a czasami wino, szalotki i połówki mandarynek/pomarańczy. Czerwone, wytrawne win...
Odczaruj Gary!
OBIAD
,
MIĘSO
,
WINOBLISKO
,
WINO
,
GĘŚ
,
GĘŚ PIECZONA W WINIE
,
GĘSINA
,
PIECZONA GĘŚ
,
PIECZONE UDKA GĘSI
,
UDKA GĘSI
,
UDKA GĘSI PIECZONE W WINIE
Małże w piwie - Moules à la bière
Mule w Belgii, jako danie narodowe, podawane są chyba w każdej restauracji. I w każdej z nich oczywiście na wiele sposobów, wedle życzenia konsumenta. Najbardziej tradycyjny (nie tylko w Belgii) to moules marinières, czyli małże po marynarsku – duszone...
Facet Na Talerzu
Kuchnia europejska
,
Obiad
,
Marchewka
,
Owoce morza
,
Seler naciowy
,
Kuchnia belgijska
,
Małże
,
Piwo
,
Szalotka
Rogale Marcińskie (Świętomarcińskie) z Białym Makiem, Migdałami i Orzechami - Oryginalny, Najlepszy Przepis
Rogale Marcińskie to klasyczne, tradycyjne wypieki popularne szczególnie w Poznaniu w okresie jesiennym, gdzie podczas obchodów dnia Świętego Marcina - 11 listopada cieszą się największą popularnością. Rogale Marcińskie charakteryzuje pół-francuskie ci...
Słodka Strona
Lukier
,
Migdały
,
Orzechy Włoskie
,
Mak
,
Bakalie
,
Masa Marcepanowa
,
Biały Mak
,
Rogaliki
Porozmawiajmy o chilijskich winach!
W dzisiejszym odcinku "słowa o winie", chciałbym zaproponować Wam dwie, dla mnie kultowe, pozycje.Pierwsza - na co dzień !Prunus Dao, rocznik 2011. To przyjemne, ciepłe wino o bogatym, głębokim smaku. Przeważają zdecydowanie nuty owocowe. Świetne...
Migawka na gotowanie, czyli łódzkie w kuchni
Chile
,
Wina czerwone
,
Wina wytrawne
,
Wino
Zupa cebulowa
Jedna z najbardziej popularnych zup we Francji, której bazą jest głównie cebula (duuużo cebuli), długo smażona na bardzo małym ogniu, podlana białym winem (spróbujcie koniecznie ze słodkim
Kraina Miodem Płynąca
Zupa krem z pietruszki
W garnku rozpuścił łyżkę masła i oliwy. Poddusić 6 obranych, pokrojonych w grube plastry pietruszek. Kiedy nieco zmiękną, dodać obrane i pokrojone w cząstki jabłko. Dusić jeszcze chwilę a potem zalać wodą i gotować pod przykryciem do miękkości. Po okoł...
Przepisy kulinarne
Zupy
,
Pietruszka
,
Zupa
,
Rozgrzewająca
←
Poprzednia
22
23
24
25
26
Następna
→