• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
159360 wyników

Przepis na Dorsz po chojnicki

Przepis na Pudding ryżowy mocno czekoladowy
Pudding ryżowy mocno czekoladowy
Rating: Wczorajsze menu było ustalane przez dzieci i tak na obiad zjedliśmy spaghetti a po obiedzie miał być Pudding ryżowy mocno czekoladowy, który jest ulubionym deserem moich chłopaków. Będąc na przypadkowych zakupach zakupiłam ryż do przygotowywani...
Magiczny Garnek
Dla dzieci, Desery, Jak przygotować pudding ryżowy, Pudding bez mąki, Pudding czekoladowy z czekoladą, Pudding na mleku, Pudding ryżowy, Pudding z czekoladą
Przepis na Ekspresowe babeczki bananowo-czekoladowe z cynamonem
Ekspresowe babeczki bananowo-czekoladowe z cynamonem
Gdy po raz pierwszy upichciłam z najmłodszym synkiem ekspresowe babeczki czekoladowe, moi wszyscy trzej chłopcy prosili o dokładkę. Dałam im kilka propozycji do wyboru i ostatecznie padło na babeczki bananowo-czekoladowe. Najmłodszy Max uwielbia banany...
Magiczny Garnek
Ciasta i inne słodkości, Mufinki czekoladowo-bananowe, Przepis na czekoladowe mufinki, Szybkie babeczki
Przepis na Kurczak, curry, migdały
Kurczak, curry, migdały
Składniki wczorajszego obiadu to kurczak, curry, migdały i ryż. Szukałam pomysłu na kurczaka i by znaleźć ten przepis musiałam poświęcić prawie 3 godziny na przeglądanie książek, notatek i prasy. Przepis ten zaczerpnęłam z angielskiej prasy. Sporadyczn...
Magiczny Garnek
Dania główne, Orientalny kurczak
Przepis na Aromatyczny chleb ziołowy
Aromatyczny chleb ziołowy
Od momentu, gdy po raz pierwszy upiekłam chleb, zaczęłam szukać przepisów na różne przepisy, które będę mogła przetestować w domowej kuchni. I tak w jednej ze starych książek znalazłam kilka ciekawych przepisów na domowe pieczywo aromatyczny ch...
Magiczny Garnek
Przystawki, przekąski, Ciasta i inne słodkości, Domowa kuchnia, Domowa Piekarnia, Aromatyczne pieczywo, Chleb z cebulą, Ziołowy chleb
Przepis na Pałeczki z grilla
Pałeczki z grilla
Pałeczki z grilla to oczywiście kolejna propozycja tradycyjnych potraw na grilla – każdy kiedyś przygotowywał po raz pierwszy grilla i ten przepis powinien pomóc. Przepis ten jest na pałeczki, ale można w ten sposób przygotować każdy „kawałek” kurczaka...
Magiczny Garnek
Sezon na Grilla, Kurczak z grilla, Mięso na grilla
Przepis na Ostry kwaśny i słodki sos
Ostry kwaśny i słodki sos
Ostry kwaśny i słodki sos – to kolejność smaków, jaką czułam, gdy spróbowałam tego sosu po raz pierwszy. Świetnie pasował do hamburgerów a także do pieczarek czy też innych warzyw zapiekanych na grillu. Sos ten będzie pasował także do innych dań – kieł...
Magiczny Garnek
Sezon na Grilla, Sosy i Pasty, Czym zastąpić sos Worcestershire, Pomysł na sos Worcestershire, Przepis na sos Worcestershire, Sos Worcestershire
Przepis na Sałatka z fetą i kuskusem
Sałatka z fetą i kuskusem
Ser feta i kuskus wo wyśmienite połączenie którego macie okazję spróbować. Jej ciekawe połączenia w ustach uwalniają smaki jeden po drugim. Przekonajcie się sami. Post Sałatka z fetą i kuskusem pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara. ...
Magazyn kulinarny Codogara
Przepisy wegetariańskie, Przepisy na przystawki, Przepisy na imprezę, Przepisy na lunch, Przepisy na sałatki, Przepisy na Sylwestra, Pomidor, Kuskus, Ogórek, Rucola, Feta, Sałatka z fetą
Przepis na Blender próżniowy. Rewolucja w blendowaniu czy chwyt marketingowy?
Blender próżniowy. Rewolucja w blendowaniu czy chwyt marketingowy?
Co wspólnego ma blender z utlenianiem? Jeśli obierzesz jabłko lub przetniesz je na pół i pozostawisz je na jakiś czas, tlen w powietrzu spowoduje brązowienie uszkodzonej powierzchni jabłka. Podobnie jest z bananem czy ziemniakami. Jeśli nie zalejesz ob...
SUROJADEK
Zielone koktajle, Blender, Recenzja, Blender próżniowy
Przepis na Pieczona papryka w wyjątkowo kremowym pesto paprykowym
Pieczona papryka w wyjątkowo kremowym pesto paprykowym
Pieczona papryka to niezwykle aromatyczne warzywo. Idealne do zupy-krem, hummusu czy na kanapkę. Wystarczy dodać do niej  orzechy, odrobinę oliwy i aromatyczne przyprawy, by cieszyć się smakiem niezwykle kremowego pesto paprykowego. Wystarczy kilka skł...
SUROJADEK
Czosnek, Orzechy włoskie, Kmin, Papryka
Przepis na Kapuśniak z pęczakiem
Kapuśniak z pęczakiem
Pamiętacie przepis na panierowane żeberka? Na bazie wywaru pozostałego po ich gotowaniu powstała pyszna zupa. Lekki kapuśniaczek z dodatkiem pęczaku to idealna propozycja na jeszcze chłodne dni. Składniki ok. 2 l wywaru z żeberek 1/2 białej kapusty 1 p...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Wieprzowina, Zupy, Pomidory, Kasza, Z kapustą
Przepis na Wiosenny sernik z młodym jęczmieniem
Wiosenny sernik z młodym jęczmieniem
Orzeźwiający i delikatny sernik przygotowany na bazie jogurtów greckich. Jest trochę czasochłonny ale za to banalnie prosty do zrobienia. Polecam taki deser na wiosenne przebudzenie. Składniki 2 jogurty greckie ( 2 x po 400 g) 2 galaretki agrestowe 1 g...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Ciasta, Biszkopt, Jogurt, Na zimno, Galaretka, Młody jęczmień, Deser, Bez pieczenia
Przepis na Fasolka szparagowa po bretońsku
Fasolka szparagowa po bretońsku
Danie z kategorii smak dzieciństwa. Taką fasolkę jadałam na wakacjach u cioci. Składniki 500 g zielonej fasolki szparagowej 3 kiełbaski śląskie 1 cebula ok. 2 l wody przecier pomidorowy sól pieprz 3 ziela angielskie 2 liście laurowe chilli 1-2 łyżki &#...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Na szybko, Dania główne, Smak dzieciństwa, Kukurydza, Fasolka szparagowa
Przepis na Jak przechowywać soki i koktajle?
Jak przechowywać soki i koktajle?
Zawsze podkreślam, że zarówno soki jak i koktajle najlepiej jest pić od razu, zaraz po przygotowaniu. Idealnie w ciągu 20-30 min. Smakują wówczas najlepiej, nie są rozwarstwione i mają najwięcej cennych składników. W miarę upływu czasu ich smak i warto...
SUROJADEK
Moje rekomendacje, Butelki do soków, Jak przechowywać soki i koktajle, Kilner, Pojemniki na koktajle, Słoiki Ball, Weck
Przepis na Chrupiące grzanki z grzybami i musem z białej fasoli
Chrupiące grzanki z grzybami i musem z białej fasoli
Chrupiące grzanki z rozpływającymi się w ustach grzybami na kremowym musie z białej fasoli….Proste, szybkie i łatwe danie roślinne. Idealne na kolację, śniadanie czy jako przekąska w ciągu dnia. Inspiracją do tego przepisu był wczorajszy spacer z mopse...
SUROJADEK
Olej kokosowy, Pasty i dipy, Grzanki, Grzyby, Pasta wegańska, Pasta z fasoli
Przepis na Brama Pravčicka, Wąwóz Edmunda i Divoka souteska, czyli Czeska Szwajcaria klasycznie
Brama Pravčicka, Wąwóz Edmunda i Divoka souteska, czyli Czeska Szwajcaria klasycznie
Malownicza Saksońska Szwajcaria skradła nasze serca w ubiegłym roku. Piękna, zielona kraina z ponad tysiącem piaskowych skał rozciąga się także po czeskiej stronie granicy, musieliśmy tutaj wrócić i sprawdzić, czy Czeska Szwajcaria jest równie urokliwa...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Podróże, Czechy, Czesko-Saksońska Szwajcaria, Czeska Szwajcaria, Saksońska Szwajcaria, Brama Pravčicka, České Švýcarsko, Divoká soutěska, Edmundova soutěska, Tichá soutěska
Przepis na W Camembert – jak powstaje najsłynniejszy francuski ser?
W Camembert – jak powstaje najsłynniejszy francuski ser?
Camembert to najsłynniejszy francuski ser, słyszał o nim pewnie każdy z Was. Ale prawdziwy camembert smakuje zupełnie inaczej niż sery o tej nazwie, które możemy zazwyczaj znaleźć na polskich sklepowych półkach. Delikatna, puszysta skórka i kremowe wnę...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Podróże, Kuchnie świata, Francja, Normandia, Atrakcje Normandii, Co zobaczyć w Normandii, Kuchnia francuska, Ser camembert
← Poprzednia
409410411412413
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin