• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
187245 wyników

Przepis na ciasto 10 minut

Przepis na Seromak z białym makiem
Seromak z białym makiem
Ten przepis otwiera serię przepisów świątecznych w tym roku. To ciasto często robiła moja mama, jednak w wersji z niebieskim makiem, ja odeszłam od tradycji i postanowiła wykorzystać biały mak, który zaległam mi na półce od zeszłego roku.Kruche c...
Kuchnia Sabiny
Ciasto, Ser, Mak, świeta, Seromak
Przepis na Ciasto dyniowe z orzechami w karmelu
Ciasto dyniowe z orzechami w karmelu
Ooo...powiem Wam, że to ciasto to mi się udało. Takie dobre, że hej !Robi się szybko, szybciuteńko.... Nawet te orzechy w karmelu możecie pominąć ( ale raczej nie warto tego robić ) i tylko oprószyć cukrem pudrem.Nie ma co długo pisać, leć...
Kolorowo - torcikowo
Ciasto, Dynia, Orzechy, Placek
Przepis na Domowe bagietki
Domowe bagietki
Bagietki - niby takie codzienne, proste pieczywo, ale jednak nie takie łatwe w przygotowaniu. Na pyszną bagietkę wpływa wiele czynników, takich jak brak mocnych aromatów, czy esencjonalny zapach mąki. Jeśli ciasto jest odpowiednio przygotowane, bułki b...
Apetyt na Smaka
Domowa piekarnia
Przepis na Kruche ciasto z masą awokado
Kruche ciasto z masą awokado
Delikatna i krucha tarta deserowa z owocowym kremem, z awokado, bananów i kakao. Kruche ciasto można przygotować kilka godzin wcześniej,... Czytaj dalej
Napiecyku | Napiecyku
Desery, Ciasta z owocami, Ciasta i ciasteczka kruche
Przepis na Jak przygotować zdrowsze pączki?
Jak przygotować zdrowsze pączki?
Żeby przygotować zdrowsze pączki, nie musisz wcale za dużo kombinować. Wystarczy, że pączki upieczesz i zamienisz mąkę pszenną na orkiszową typu 700. Pączki po upieczeniu smakują jak dobre drożdżowe ciasto z wyczuwalnym smakiem pączkowym. Jeśli jednak ...
Manufaktura Ciastek
Dla dzieci, Ciasta drożdżowe, Tłusty Czwartek, Lukier królewski, Pączki, Drożdże, Marmolada
Przepis na Korvapuusti czyli fińskie ślimaki cynamonowe
Korvapuusti czyli fińskie ślimaki cynamonowe
Są takie wypieki, które choć bardziej zimowo-jesienne jem z apetytem cały rok. Należą do nich między innymi ślimaczki cynamonowe. Tym razem postanowiłam wykorzystać przepis jaki zamieściła na swoim blogu Lo. Rodowód tych bułeczek jest fiński a smakują ...
Dzieje kuchennej Wiewióry
Słodkości, Śniadaniowo, Drożdżowo, Pieczywo, Bułki, Skandynawian Travel, Korzennie
Przepis na Ravioli z dynią
Ravioli z dynią
Przychodzi czasem taka chwila, że człowiek musi zjeść trochę świeżego makaronu domowej roboty. A ponieważ jesień, plucha, zimno i generalnie nieciekawie to najlepszym z farszy będzie rozgrzewający i kolorowy farsz dyniowo-imbirowy z dodatkiem sera r...
Gotuj z Wojciechem
Kuchnia włoska, Makaron, Dynia
Przepis na Ciasto marchewkowe z kremem
Ciasto marchewkowe z kremem
Drugi, równie świetny przepis na ciasto marchewkowe. To jest zdecydowanie lżejsze (nie posiada tylu dodatków) i bardziej wilgotne od swojego poprzednika. Dodatkowo, przykryte jest moim ulubionym, puszystym kremem na bazie serka z dodatkiem śmietany. Am...
Najlepsze Smakołyki
śmietana kremówka, Ciasta z kremem, Boże Narodzenie, Cynamon, Pomarańcze, Serek śmietankowy, Marchew
Przepis na Jesienne ciasto ze śliwkami
Jesienne ciasto ze śliwkami
Jesienne ciasto ze śliwkami Jesień to taka pora roku kiedy śliwek, jabłek i gruszek jest pod dostatkiem. Tak więc korzystając z dobrodziejstw sezonu, tym razem postawiłam na ciasto ze śliwkami. Przygotowane w niewielkiej, keksowej formie z dwiema...
Porady 40-latki
Kulinarnie, Pyszne ciasto, Wypieki, Ciasta z owocami, Jesień, Ciasto ze śliwkami, Jesienne ciasto ze śliwkami, śliwki
Przepis na Pierogi z szarpanym kurczakiem w sosie kurkowym
Pierogi z szarpanym kurczakiem w sosie kurkowym
Pierogi w sam raz na jesienną pogodę, z szarpanym kurczakiem i dużą ilością grzybów. Farsz z samym kurczakiem byłby niesamowicie smaczny, ale dodałam do niego borowiki... The post Pierogi z szarpanym kurczakiem w sosie kurkowym appeared first on Studio...
Studio Kuchnia
Kolacja, Obiad, Makaron, Kurczak, Grzyby, Pierogi
Przepis na Prosty chleb pszenny na drożdżach wg Kena Forkisha
Prosty chleb pszenny na drożdżach wg Kena Forkisha
Bardzo smaczny i aromatyczny jasny chleb pszenny pieczony wyłącznie na drożdżach. Długo zachowuje świeżość, jest wilgotny i nie kruszy się podczas krojenia nawet po kilku dniach.Przepis na ten chleb zaczerpnąłem z książki Kena Forkisha "Flour Water Sal...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb, Mąka pszenna, Na drożdżach
Przepis na Makowo-kokosowe ciasto na bazie białek
Makowo-kokosowe ciasto na bazie białek
Składniki:ciasto10 białek1 szklanka cukru1/2 roztopionej wystudzonej margaryny1 szklanka mąki pszennej1 szklanka suchego maku2 łyżeczki proszku do pieczeniamasa2 szklanki mlekakostka masła w temperaturze pokojowej3 łyżki mąki pszennej8 łyżek wiórków ko...
Pychotkaaa
Ciasta, Słodkości, Deser
Przepis na Jogurtowy placek z morelami
Jogurtowy placek z morelami
Wilgotne a mimo to puszyste. Niezbyt słodkie, jogurtowe ciasto z morelami. Zniknęło w mgnieniu oka. Kolejnym razem muszę przygotować podwójną porcję. Zasada przygotowania jest taka sama jak przy muffinkach. W dwóch miskach miesza się mokre i suche skła...
Wyborne Smaki
Na słodko, Dla dzieci, Desery, Ciasta
Przepis na Pieczone pierogi czyli calzone
Pieczone pierogi czyli calzone
Calozone jest typową potrawą kuchni włoskiej, jest to pieróg pieczony z ciasta drożdżowego czyli takiego jak na pizze. Przepis na ciasto znajdziecie w przepisie na pizzę.Jeżeli chodzi o farsz do calzone to mamy pełną dowolność, ja zrobiłem go z szynki,...
Full-smaku.blogspot.com
30 minut, Kuchnia Włoska, Calzone
Przepis na Pierniczki alpejskie
Pierniczki alpejskie
Pyszne, mięciutkie, pachnące... takie właśnie są pierniczki alpejskie ;) Robi je się bardzo szybko i są bardzo proste w wykonaniu, dobrze jednak jak ciasto odpocznie 24 godziny i wtedy można już je piec :) Składniki:0,5 kg mąki pszennej,4 żółtka,2 biał...
Aga w kuchni i nie tylko...
Przepis na Chleb na zakwasie
Chleb na zakwasie
50 g zakwasu żytniego75 g wody, temp 22-25 stopni75 g białej mąki żytniejSkładniki zaczynu dokładnie wymieszać. Miskę z zaczynem przykryć i zostawić w temp. pokojowej na 8-12godz.200 g zaczynu300 g wody, temp 22 stopni C1 łyżeczka suchych drożdż...
spiżarnia
Mąka pszenna, Chleb na zakwasie, Drożdże, Mąka żytnia, Zakwas żytni, Książka - Local Breads
← Poprzednia
128129130131132
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin