Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Obsmażanie mięsa zamyka w nim "pory" - prawda czy fałsz? | reakcja Maillarda | Eksperyment ze schabem | Mity kulinarne #1
Przegryzanie
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
9
Obsmażanie mięsa zamyka w nim "pory" - prawda czy fałsz? | reakcja Maillarda | Eksperyment ze schabem | Mity kulinarne #1
Dodaj napisObsmażanie mięsa – prozaiczna czynność, którą wykonujemy często niemal automatycznie, kiedy mamy do czynienia z jakimkolwiek rodzajem mięsa. Szczególnie kiedy przygotowujemy mięso do pieczenia lub duszenia, zwracamy szczególną uwagę na odpow...
Przegryzanie
09 kwi 14
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Przegryzanie
Niestety ten blog nie ma opisu
9
0
Polecane przepisy
Flavoria z drapieżnym widokiem na Poznań
Kuchnie restauracji hotelowych mają potężne zaplecza i ogromny potencjał, który właśnie teraz zaczynają wykorzystywać W restauracji Flavoria zaprezentowano nową kartę menu. Uroczysty wieczór temu poświęcony zorganizował mój poznański przyjaciel po fach...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
Z podróży
,
Poznań
,
Flavoria
,
Juliusz Podolski
,
IBB Andersia Hotel
,
Kajetan Świokła
,
Rafał Zawierucha
,
Stary Browar
,
Tomasz Różański
7 kulinarnych mitów, które potrzebują obalenia
Gotowanie i mitologia mają wbrew pozorom wiele spójnego. Kulinarne mity są przekazywane z pokolenia na pokolenie, a w efekcie przepisywane z książki kucharskiej do książki kucharskiej. Powstałe przez lata mądrości ludowe opierają się na solidnej wiedzy...
Tradycyjna kuchnia
Artykuły
Schab cielęcy z zimowymi warzywami
Schab cielęcy z zimowymi warzywami To nie pierwsze spotkanie na blogu ze schabem cielęcym. Jakiś czas temu pojawił się przepis na schab cielęcy z bazylią. Poprzedni cieszył się i nadal cieszy ogromną popularnością, co widzę po ilości wejść, stąd pomysł...
stolik w kropki!
Stolikwkropki
,
Obiad dietetyczny
,
Gałka muszkatołowa
,
Masło
,
Mięso
,
Na niedzielę
,
Jabłko - twarde
,
Majeranek
,
Masło klarowane)
,
Wielkanoc
,
Cielęcina
,
Jednogarnkowe
,
Korzeń pietruszki
,
Marchew
,
Pieprz czarny mielony
,
Schab
,
Schab cielęcy
,
Schab cielęcy bez kości
,
Sól kamienna
,
Zielona pietruszka
,
Ziemniaki
Cała prawda o szpinaku
Przypuszczalnie 90% dzieci w swoich rodzinnych domach wysłuchuje notorycznie słów pokroju: Jedz szpinak, będziesz silny/a jak Popeye. To samo tyczy się brukselki, brokułów i wszystkich innych warzyw, które zdecydowana część społeczeństwa ...
sweet and crusty
Prawda i Mity
,
Szpinak
Dlaczego weganizm... jest zły?
Do dzisiejszego postu natchnęła mnie... wyszukiwarka Google. Tym razem nie zawodowo, a zupełnie prywatnie. Wielkie było moje zdziwienie, kiedy wpisując frazę "dlaczego weganizm" zobaczyłam jedną z propozycji - "dlaczego weganizm jest zły". Kliknęłam. J...
Faza Vege
Artykuł
,
Dlaczego weganizm... jest zły?
Kolorowa sałatka ze schabem i jajkiem
Ta pyszna kolorowa sałatka ze schabem i jajkiem to dzieło Piotrka. Taką sałatkę przygotowuje się błyskawicznie. Wykorzystał do przygotowania sałatki: plastry domowego suszonego schabu wieprzowego, (a Wy możecie wykorzystać jakąś inną szynkę np. westfa...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Coś na ząb / Dieta
,
Sałatki
,
Sałatka
,
Majonez
,
Schab
,
Jajko
,
Pomidor
,
Rzodkiewki
,
Ogórek małosolny
Czy wiesz, co jesz? Wiem, co kupuję!
Kasię Bosacką i jej programy telewizyjne znają chyba wszyscy. Dla tych, którzy chcieliby mieć rady pani Kasi pod ręką lub telewizji nie oglądają;) wydawnictwo Publicat wydało dwie książki:"Czy wiesz, co jesz?" oraz nowość "Wiem, co kupuję!". Obie...
Wszystko Smakuje
Książki
Obsmażanie mięsa zamyka w nim "pory" - prawda czy fałsz? | reakcja Maillarda | Eksperyment ze schabem | Mity kulinarne #1
Dodaj napisObsmażanie mięsa – prozaiczna czynność, którą wykonujemy często niemal automatycznie, kiedy mamy do czynienia z jakimkolwiek rodzajem mięsa. Szczególnie kiedy przygotowujemy mięso do pieczenia lub duszenia, zwracamy szczególną uwagę na odpow...
Przegryzanie
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone