○ budyniowe naleśniki z jagodowy twarożkiem, sosem czekoladowym i śliwką
○ Naleśniki budyniowe
2 czubate łyżki budyniu waniliowego
1/2 szklanki mleka
1 jajko
1 łyżka mąki żytniej razowej
1 łyżka mąki pszennej
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę, odstawiamy na chwilkę, aby zgęstniała dzięki budyniowi. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
Długi weekend majowy rozpoczynam od baaardzo sycących naleśników budyniowych, na które już od dawna miałam ochotę. Puszyste, grubiutkie, wypełnione jagodowym twarożkiem i polane sosem z gorzkiej czekolady, wywołały na mojej twarzy ogromny uśmiech. Mogłabym rozpoczynać każdy dzień od właśnie takich naleśników, jedzonych podczas oglądania dowolnego, lekkiego filmu.
Jedynym minusem jest brak słońca, przez co zdjęcia wyszły fatalne i bliźniaczo do siebie podobne :/.
Łatwo upaść, trudno wstać.Łatwo w coś wpaść, trudniej z tego wybrnąć.Dziękuję za wczorajsze komentarze :).