Lekki, pyszny i obłędnie pachnący cynamonem - ryż z jabłkami. W mojej dzisiejszej wersji z białym ryżem, bo niestety skończył mi się brązowy :( Ale równie dobrze smakuje w obu wariantach :)
Składniki (na 1 porcję):
*50g ryżu brązowego/białego (suchego nie ugotowanego)
*około 3 łyżek rozgotowanych jabłek z cynamonem (przepis: http://plataninasmaku.blogspot.com/2014/08/dzem-jabkowy-bez-cukru.html)
*1 łyżka jogurtu naturalnego 1.5% tłuszczu
Przygotowanie:Ryż gotujemy wg. wskazówek na opakowaniu (ja swój gotowałam w proporcji 1:2 na wolnym ogniu przez około 15 min) po czym dodajemy do niego jabłka z cynamonem. Wszystko mieszamy i podajemy z kleksem jogurtu naturalnego. :)
Mi osobiście ryż z jabłkami kojarzy się z dzieciństwem, a wam? :)
Smacznego! ;)