It seems all too easy for me, this time of year especially, to find my inner dialogue swirl around what I can and cant eat what I should and should not put in my body clean food this / dirty food that drink more water, eat m...
Jest 2 maja, niektóre regiony Polski skąpane są w słońcu. Na termometrze powyżej 20 stopni C i to jest dobry czas na arbuzowe orzeźwienie, czyli arbuzowy slush (domowy napój izotoniczny). Idealny napój z całego owocu, który orzeźwi oraz dostarczy...
Dzisiaj mam dla Was tort z historią, a nawet dwiema. Jednak na początek kilka słów o samym wypieku. Tort kokosowy to typowo zimowe, dosyć ciężkie i egzotyczne ciasto. Intensywnie orzechowe. Jest bezglutenowe, bo przygotowane
Artykuł Tort...
Tort arbuzowy to jeden z najzdrowszych tortów, jakie można sobie wyobrazić. Idealny dla tych, którzy w kuchni nie czują się zbyt pewnie, ponieważ do jego przygotowania nie potrzeba nawet piekarnika. Wystarczy wyciąć arbuza, posmarować
Ar...
Orzeźwiający. Idealny na letnie popołudnia. Składniki: 1 kg soczystego arbuza 200 ml wody gazowanej sok z 2 cytryn lub limonek 2 łyżeczki cukru trzcinowego ewentualnie kilka listków mięty kilka kostek lodu Przygotowanie: Najlepiej i najszybciej wszystk...
razem z magazynem USTA. Wybór padł na inny tort. Nie wierzyłam, że wyjdzie i będzie smaczny. Jakoś tak. Przecież tak często zdarza się, że przepis jest niedopracowany. Ten (przepis i tort) był jednak IDEALNY. A to za sprawą Marty z what should I eat fo...