Zainteresowała mnie akcja -konkurs firmy Felix ponieważ zepsuł mi się właśnie blender kielichowy i nie mogę robić jogurtów wegańskich dla moich alergików i bardzo przydał by nam się taki blender kielichowy! Tak więc dołączam przepis.
Twarożek waniliowy
4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
Spora garść migdałów
4 łyżeczki cukru z naturalną wanilią
2 łyżki syropu z agawy
Obrane ze skórki migdały namaczamy na noc. Migdały i kaszę blendujemy na gładką masę, jeżeli
będzie mocno gęsta dodajemy mleczka kokosowego , dodajemy cukier i syrop z agawy i blenderujemy na gładką masę.
Wefle orzechowo - czekoladowe
200 g gorzkiej czekolady
4 łyżki tłuszczu z mleka kokosowego
Garść mieszanki orzechów Felix
Czekoladę rozpuścić razem z mlekiem kokosowym, wylać na papier do pieczenia i posypać
orzechami, zostawić aż ostygnie i stwardnieje. Połamać namaczać w serku i zajadać.