Składniki;
1 pierś z kurczaka
przyprawa do gyrosa
5 ogórkow konserwowych
2 cebule
puszka kukurydzy
papryka czerwona
kapusta pekińska
majonez
śmietana kwaśna 18%
ketchup
Wykonanie;
Pierś pokroić w kosteczkę,posypać przyprawą do gyrosa ,odstawić na 15 minut, Następnie smażyć na oliwie do zrumienienia. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę.Ogórki i paprykę również siekamy ,kukurydzę odsączamy.Kapustę szatkujemy dość drobno.Do miski wkładamy upieczoną pierś, .ogorki ,cebulkę,kukurydzę,paprykę i na koniec kapustę. 5 łyżek majonezu łączymy z 4 łyżkami śmietany .Każdą warstwę przekładamy sosem majonez - śmietana, i ketchupem.