Bez większych wstępów prezentuję Wam ostatnie, letnie zestawienie śniadań. Słoneczne i ciepłe poranki powoli ustępują, wiec to ostatni dzwonek aby skorzystać ze smaków lata i przygotować się na zbliżającą jesień. Mam nadzieję, że ta trzynasta edycja
Projektu Śniadanie będzie szczęśliwa i Wam posmakuje ;)
Przepisy podstawowe / basic recipes:
Lody bananowo-malinowe
Przygotowanie:
Najpierw zmiksować połowę bananów bez żadnych dodatków i przełożyć do miski. Do drugiej połowy dodać pół szklanki mrożonych malin i zmiksować.
Raspberry nana ice cream
Preparation:
First, mix half a banana without any additives and put into a bowl. To the second half add half a cup of frozen raspberries and mix.
Lody bananowe z musem śliwkowym
Przygotowanie:
Nana ice cream with plum mousse
Preparation:
Bananas mix with a dash of cinnamon and serve with date-plum mousse.
Owsianka makowa z masłem orzechowym i borówkami
Przygotowanie:
Poppy seed oats with peanut butter and blueberries
Owsianka pieczona a'la melba
Do owsianki dodać 1 łyżkę wiórek kokosowych, garść malin i 1/2 pokrojonej w kostkę brzoskwini. Udekorować pokrojoną w plasterki resztą brzoskwini.
Melba baked oats
Preparation:
To the porridge add 1 tbsp grated coconut, a handful of raspberries and 1/2 diced peach. Garnish with sliced peach.
Smacznego!
Enjoy!