Podczas wizyty na targu śniadaniowym odkryłyśmy nasz nowy przysmak - Miodoczekoldę. Smakuje wyśmienicie jedzona samodzielnie jak i na kanapkach. Ostatnio postanowiłyśmy użyć jej jako nadzienia do naleśników. Sprawdziła się idealnie, a naleśniki bardzo szybko zniknęły ze stołu. A jeśli nie macie ochoty na Miodoczekoladę, to na koniec tego postu znajdziecie kilka odnośników do naszych innych pomysłów na naleśniki.
Składniki: - 400 ml mleka
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżki stołowe oliwy
- jajko
- miodoczekolada
- borówki
- cukier puder
Sposób przygotowywania:1. Łączymy ze sobą mleko, mąkę, jajko i oliwę. Ciasto najlepiej mieszać mikserem lub trzepaczką. Ma być bez grudek i trochę gęstsze od mleka.
2. Naleśniki smażymy bez tłuszczu, następnie smarujemy je miodoczekoladą. Składamy w kwadraty, posypujemy borówkami i cukrem pudrem.
Smacznego!-
Crepes brettones, czyli naleśniki prosto z Bretanii-
American pancakes with berry fruits