Wiem, wiem.
Powiecie co to za "filozofia". Szpinak polany octem balsamicznym itd.
Ja utwierdziłam się w przekonaniu, że smak leży w prostocie :) !.
Przepis pochodzi od mojej Sąsiadki, Włoszki duszą.
Sałatka idealnie komponowała się z włoską pizzą, którą w niedługim czasie umieszczę na blogu.
Składniki :- 400 g szpinaku baby
- ok. 2 łyżek octu balsamicznego
- ok. 2 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
- Szpinak dokładnie myjemy i suszymy. Jeżeli macie urządzenie do mycia sałaty, możecie je wykorzystać do szpinaku. Ja takowego nie posiadam dlatego w tym celu używam ręcznika papierowego.
- Szpinak przekładamy do miski i skrapiamy oliwą. Nie mieszamy !
- Następnie polewamy octem balsamicznym, doprawiamy do smaku i mieszamy.
Gotowe !