Dzisiejszy przepis to moja zdrowsza odpowiedź na popularne ciastka pieguski. Ciastka przygotowałam z mąki żytniej razowej, czekolady słodzonej stewią, a całość dosłodziłam gęstą melasą karobową. Moje żytnie pieguski są bez dodatku mąki pszennej, ...
Moim zdaniem nie ma lepszego pieczywa niż domowe, najlepiej jeszcze ciepłe. Zwykle piekę chleby, ale ostatnio równie często przygotowuję domowe bułki. Ostatni wypiek, czyli żytnie bułeczki zdecydowanie nam posmakował i z chęcią podzielę się z wami prze...
mojprzepisna.pl Bułeczki dynie z makiem bez jajek Bułeczki zrobione z dodatkiem puree z dyni, są mięciutkie, puszyste, długo zostają świeże i świetnie smakują zarówno z wędliną jak i z dżemem. Z dżemem domowej roboty smakują wręcz wyśmie...
Szukacie sposobu na wykorzystanie dyni? Bułeczki z dodatkiem dyniowego puree będą idealne. Nic dodać nic ująć po prostu bułeczki drożdżowe z dynią i cynamonem. Składniki: 290 g mąki psz...
Jabłoń pięknie obrodziła i dostałam od babci pyszne, szarlotkowe Kronselki. Odmiana jabłek, która kiedyś była niezwykle popularna dziś już chyba tylko hodowana prywatnie, nie widziałam takich jabłek w sklepie. Świetnie sprawdzają się w wypiekac...
mojprzepisna.pl Drożdżówki z budyniem pomarańczowym i dżemem porzeczkowym Dziś przepis na genialne drożdżówki, naprawdę genialne. Wilgotne, z dużą ilością budyniu, nieprzesłodzone, z świetnym pomarańczowym aromatem. Ich słodycz złamana j...
Nareszcie trafiłam na przepis idealny. Podchodziłam już do ciasta parzonego wielokrotnie z różnym skutkiem, w tym przepisie zaintrygowało mnie mleko. Ptysie wychodzą suchutkie i puste w środku, wspaniale rosną. Podejrzewam że wyszły by chyba każdemu.Sk...