Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
W kolorze późnego lata. Bakłażan
Na Grabinie
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
38
W kolorze późnego lata. Bakłażan
Sama nie wierzę, że to już dwa miesiące jak mnie tu nie było...Czas przemknął jak jeden intensywny tydzień.Dziękuję Wszystkim, którzy mimo mojej długiej nieobecności wciąż zaglądają szukają i są.Najlepsze jest to, że nie było mnie bo dużo się działo i ...
Na Grabinie
12 wrz 14
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Na Grabinie
Niestety ten blog nie ma opisu
38
0
Polecane przepisy
Placki z cukinii i papryki z twarogiem
Cukinia ma to do siebie, że nawet jak ją się posadzi w ogrodzie w niedużej ilości, to rozrasta się i owocuje jak szalona. W tym roku posadziłam kilka krzaków żółtej, wyhodowanej z ziaren a plony mam niezwykle obfite. Cieszę się nią na różne sposoby, bo...
Grażyna gotuje
Wegetariańskie
,
Obiady
,
Mięta
,
Cukinia
,
Naleśniki i placuszki
,
Papryka
BOTWINKA NA DROBIOWYCH SKRZYDEŁKACH
Wszystkie zupy z dodatkiem buraków mogłabym jeść dosłowniena okrągło ❤ Więc kiedy tylko pojawia się pierwsza botwinka, do późnego lata gotuję z niej zupkę.Jest nie tylko zdrowa ale i bardzo pyszna. Zawartość nowalijek w tej zupi...
Moje Walijskie Pichcenie ...
ZUPY
Konfitura figowa – wrześniowy „must have”
Konfitura figowa to wspaniały dodatek do jesiennych kanapek, owsianek czy puddingów. Bardzo prosta w przygotowaniu, o pięknym, głębokim kolorze i z charakterystycznymi pestkami chrupiącymi w buzi jest niepowtarzalnym elementem także deski serów. Wystar...
Madame Edith
Koktajl truskawkowo-buraczkowy
Kochamy Walentynki, to takie słodkie i urocze święto, w dodatku w naszym ulubionym kolorze
Dzieci Jedzą
Wszystkie
,
Desery
,
Warzywa
,
Owoce
,
Napoje
Kruche ciasto ze śliwkami
Kruche ciasto ze śliwkami to obowiązkowy deser późnego lata i złotej jesieni. Ciasto jest rewelacyjne, idealnie kruche z dodatkiem cukru trzcinowego i imbiru. Imbir nadaje delikatnej pikanterii ciastu, co wspaniale współgra ze śliwkami doprawionymi odr...
Sprawdzona Kuchnia
Desery
,
Lato
,
Ciasta
,
Mąka pszenna
,
śliwki
,
Jesiń
,
Masło
Domowe lody jeżynowe
Lody jeżynowe - orzeźwiające, słodko-kwaśne, z pokaźną ilością najsmaczniejszych owoców późnego lata ;-)Na jeżynowy curd:500 g jeżyn, przebranych, odszypułkowanych i opłukanych2 jajka2 żółtka2/3 szklanki cukru (150 g)1 łyżka skrobi ziemniaczanej kub ku...
Kubełek Smakowy
Desery-Lody
Bakłażan faszerowany serem i orzechami
Bakłażan faszerowany serem i orzechamiBakłażan to król lata. Uwielbim go chyba w każdej postaci. Na słono i na słodko jako konfiturę też :) Tak, tak dobrze przeczytaliście konfitura z bakłażana. Robi się ją ze specjalnej odmiany bez goryczki. Muszą to ...
Turcja od kuchni
Natka pietruszki
,
Ser
,
Przystawki
,
Orzechy
,
Bakłażan
Pieczone bakłażany z miętą i czosnkiem
Bakłażan to wspaniałe warzywo pięknie wygląda, bujnie i imopnująco, świetnie też smakuje. Właśnie teraz jest najlepszy. Dobrze przygotowany jest aksamitny, maślany, ma lekko dymny smak. Doskonale łączy się z cukinią, pomidorami, papryką, czyli ...
Niech się gotuje!
Wszystkie przepisy
,
Wegetariańskie
,
Wegańskie
,
Warzywa
,
Dodatki do dań głównych
,
Bakłażan
,
Czosnek
,
Mięta
Podpowiedzi wyszukiwań
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem