Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Polskie grzebienie do schrupania
Na talerzu
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
58
Kategorie
85
Polskie grzebienie do schrupania
Składnikina ciasto:1 kg mąki100 g drożdży1 szkl. kwaśnej śmietany2 jajka4 łyżki cukru5 łyżek zimnej wody2 żółtkaDodatkowo:marmolada/konfitura/powidła2 białkacukierSposób wykonania:Drożdże połączyć z cukrem i wodą. Odstawić do wyrośnięcia a następ...
Na talerzu
19 sie 17
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Na talerzu
Niestety ten blog nie ma opisu
58
85
Polecane przepisy
Shuk mezze & bar – kuchnia bliskowschodnia do schrupania
Gdy ostatnio mieliśmy ochotę wyjść gdzieś spontanicznie, by na tygodniu uczcić choć symbolicznie imieniny Monsieur, trafiliśmy do Shuk na Grójeckiej. Nie są to nasze rewiry i na Ochocie bywamy raczej sporadycznie. Miejsce polecił nam kolega M., który j...
Madame Edith
Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka
Grzebienie krucho-drożdżowe - kuchnia podkarpackaCiasto krucho-drożdżowe idealnie nadaje się do pieczenia małych ciasteczek nadziewanych marmoladą. Kruche z wierzchu i lekko puszyste w środku są uwielbiane przez małych i dużych. Nie wymagają wiele prac...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Ciastka i ciasteczka
Grzebienie drożdżowe z serem
Grzebienie drożdżowe z serem Delikatne i pulchne ciasto drożdżowe z nadzieniem serowym. Składniki na 15-20 sztuk Ciasto drożdżowe drożdże piekarskie 15-20 g cukier 2 łyżki ciepłe mleko 1 szklanka mąką pszenna 450 g, plus do podsypania masło 1 czubata ...
Kuchnia u Poli
Ciasta drożdżowe
,
Drożdżowe
,
Drożdże
,
Drożdżówki
,
Grzebienie
,
Grzebienie drożdżowe
,
Grzebienie drożdżowe z serem
,
Serek śmietankowy
Surówka z kalarepy
Lubię kalarepkę taka obraną, pokrojona w plastry do schrupania ale ostatnio posmakowała mi w surówce.POTRZEBUJESZkalarepę1/2 marchwinasionka prażone np. dynia, słonecznik, sezam i sos winegret lub łyżka jogurtuKalarepę i marchewkę obieram ze skóry, tnę...
Zdrowi na co dzień
Niespotykane warzywa i owoce
,
Warzywa
,
Sałatki i surówki
Pierś z kurczaka w cieście francuskim
Jeżeli znudziły Wam się zwykłe kotlety z piersi kurczaka w panierce to mam dla Was propozycję. Pierś z kurczaka z ogórkiem, papryką i serem żółtym zapiekane w cieście francuskim. To moja propozycja na wielkanocny obiad. PychotkaSkładniki:podwójna pierś...
Cukiernia Pychotki
Obiad
,
Pierś z kurczaka
,
Ciasto francuskie
DROŻDŻOWE GRZEBIENIE
Dzisiaj proponuję przepis na delikatne grzebienie z ciasta drożdżowego. Bułeczki w kształcie grzebieni nie tylko pięknie się prezentują, ale i doskonale smakują. Puszyste ciasto drożdżowe, w którego wnętrzu zamknęłam domowy dżem z czarnej porzeczki. Je...
Kawa cynamonem pachnąca
Ciastka
,
Ciasto drożdżowe
,
Tłusty czwartek
217.
smoothie jarmuż, jabłko, banan; orzechy brazylijskie do schrupaniakolejny piątek przetańczony, choć niezamierzony. ludzie mnie zadziwiają, zadziwiam sama siebie.miłej soboty!
śniadaniowo. || breakfast!
Vegan
,
Banan
,
Orzechy
,
Smoothie
,
Jabłko
,
Jarmuż
Faszerowane ogórki – pyszne, świeże – do schrupania!
Faszerowane ogórki Ogórki są jednym z najbardziej popularnych warzyw w praktycznie każdej kuchni. Cenione przez świeży, wyjątkowy smak i jedyny w swoim rodzaju zapach, często stanowią dodatek do wielu potraw lub są składnikami sałatek warzywnych. [R...
Przepisy na Tanie i Pyszne Obiady
Warzywa i Owoce
Podpowiedzi wyszukiwań
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście