oraz owoce do posypania ciasta, w moim przypadku maliny, truskawki i porzeczki.
Przygotowanie:
Mąkę przesiać na stolnicę razem z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier wanilinowy i pokrojone na kawałki masło. Wszystko posiekać nożem na drobne kawałeczki i wymieszać. Dodać jajka i szybko zagnieść gładkie ciasto. Przygotowane ciasto włożyć do lodówki na około godzine.
Do miski włożyć ser, skórkę z cytryny, cukier, cukier wanilinowy i proszek budyniowy. Wymieszać. W oddzielnej misce ubić śmietanę 30% na sztywną pianę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Ciasto wyjąć z lodówki i wylepić nim dno oraz boki formy.
Delikatnie połączyć łyżką masę serową z ubitą śmietaną i wyłożyć ją na ciasto. Posypać owocami równomiernie po całej powierzchni i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35 minut lub nieco dłużej, aż boki i spód ciasta będą zarumienione na złoty kolor a masa serowa będzie ścięta.