Sałatka którą robiłam już nie raz ale dopiero dzisiaj znalazłam jej zdjęcia. W oryginalnym przepisie są orzeszki jest to składnik którego niestety nie mogę dodać i niczym go nie zastępuję. Tym razem nie użyłam miksu sałat tylko dałam sałatę zwykłą i lodową. Jakoś miks sałat nie przypadł mi do gustu może się jeszcze do niego przekonam ale jak na razie mieszam sałaty sama.
Składniki:
400 g tortelloni ze szpinakiem i ricottą
200 g kolorowego miksu sałaty
1 cebula pokrojona w kostkę
50 g suszonych pomidorów pociętych w plasterki
6 łyżek stołowych oliwy
3 łyżki stołowe octu winnego
2 łyżki stołowe orzeszków pinii
Sól i pieprz
Sposób przygotowania
Orzeszki przesmażyć na patelni bez tłuszczu. Tortelloni gotować w osolonej wodzie przez 2 minuty. Przygotować sos mieszając cebulę, ocet winny, oliwę, sól i pieprz. Umytą sałatę, tortelloni oraz suszone; pomidory ułożyć na talerzu, całość polać sosem i posypać orzeszkami.
#117
Smacznego !!!