Oficjalnie rozpoczynam trzymanie kciuków za Was wszystkich dzielni Maturzyści :DDo boju, głowa do góry, dobrze będzie. Matura tak na prawdę tylko po to jest, żeby mieć co wspominać i czym się ekscytować (własną sesję, która zaczyna się powoli zbliżać mniej przeżywam niż te matury!). Poza tym o niczym nie świadczy :P
Prawdę powiedziawszy chętnie bym sobie do takiej maturki przystąpiła.Dzisiejszy (nielegalnie wolny) dzień zamierzam wykorzystać na przyjemności. Bo lepiej mi ostatnio :]
Ciekawe jest to, że jeszcze kilka miesięcy temu, kiedy jadłam dużo, zdrowo by przybrać na wadze cały czas bałam się jeść banany. Potrafiłam jednego podzielić na trzy części i jeść przez dwa dni. A w ostatnim czasie, gdy postanowiłam wszystko to skutecznie stracić, potrafiłam jeść kilka bananów dziennie. I teraz wróciwszy na dobre tory mam nadzieję, że nie wróci mi jakiś absurdalny bananostrach, bo zdążyłam się na dobre w nich zakochać :P
Jak tylko zobaczyłam
te lody u Darii, od razu wiedziałam, że są strzałem w dziesiątkę.
Nie myliłam się :] Musiałam jedynie przepis trochę zmodyfikować, bo połowę awokado zjadłam wczoraj, no i dodałam jogurt.
Jogurtowe lody banan- awokado- grejpfrut z kiwi i gojiPrzepis:
2 małe banany
1/2 niedużego dojrzałego awokado
Mały grejpfrut
Mały kubeczek jogurtu naturalnego
Kiwi, jagody goji
Grejpfruta obieramy z białych błonek i mrozimy przez noc.
Rano blendujemy mrożonego grejpfruta z mrożonymi bananami oraz jogurtem i awokado.
Podajemy z dodatkami.
Pam.