W diecie bezmlecznej kupienie dobrego chleba bywa wyzwaniem. Szczególnie, że niektórzy piekarze mają zwyczaj odświeżać chleb mlekiem. My mamy to szczęście, że pod domem mamy porządną piekarnię, która rzetelnie wypisuje, co znajdziemy w sk...
Rating: Od dłuższego czasu chciałam przygotować własnoręcznie chleb, lecz próby przygotowania zakwasu za każdym razem kończyły się fiaskiem. Przeglądałam portale internetowe i różne blogi by znaleść wytłumaczenie, czemu zakwas mi nie rośnie, lecz pewne...
Kilka lat temu hitem internetu był chleb zmieniający życie, czyli chleb z ziaren, bez mąki : ) Jego przygotowanie jest bardzo proste i nie wymaga specjalnych umiejętności, nie używamy zakwasu, ani drożdży, więc wszystko po prostu musi się udać ...
Chleb na kefirze to zdecydowanie mój faworyt wśród chlebów pszennych bez zakwasu. Jest bardzo prosty i szybki do przygotowania, a do tego przepyszny! Najlepiej smakuje pierwszego dnia, trudno mu się oprzeć od razu po wyjęciu z piekarnika, bo sa...
Favorite Lubię, jak pachnie domem w domu Najlepszy dodatek do porannej kawy. Z dżemem, masłem lub bez dodatków. Zawsze doskonale smakuje. Banalnie prosty w przygotowaniu, potrzeba jedynie trochę cierpliwości, ponieważ ciasto drożdżowe pot...
Wywodząca się z Włoch focaccia, to nic innego jak rodzaj drożdżowego chlebka z różnymi dodatkami, który głównie podawany jest jako przystawka lub przekąska (na imprezę idealna:)).Miękkie i puszyste ciasto, którego podstawą są 4 główne składniki (nie li...