Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Ciasto z morelami – słynna austriacka babka Gugelhupf
Madame Edith
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
608
Ciasto z morelami – słynna austriacka babka Gugelhupf
Morele to najpopularniejsze owoce w Austrii. Znajdziecie je w wielu słodkich wypiekach, z tortem Sachera na czele, w którym ukrywają się pod postacią gęstej marmolady. Gugelhupf to ciasto w kształcie babki, które znajdziecie w wielu wariantach ...
Madame Edith
18 lip 17
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Madame Edith
Blog kulinarno-podróżniczy
608
0
Polecane przepisy
Kuchnia Austriacka to nie tylko sznycel wiedeński! – relacja z Kitchen Art with the Greatest
Artykuł Kuchnia Austriacka tonietylkosznycel wiedeński! relacja zKitchen Art with the Greatest pochodzi z serwisu NaWidelcu.
Pani Łyżeczka
Wydarzenia i miejsca
GUGELHUPF CZYLI AUSTRIACKA BABKA Z MORELAMI
W Austrii najpopularniejszymi owocami są morele. Morele znajdziemy w słodkich wypiekach: w całości lub w postaci gęstej marmolady. Gugelhupf to ciasto w kształcie babki, która może być pod postacią ciasta drożdżowego czy piaskowego. Może być z dodatkam...
Gotowac każdy może...
Przepisy na deser
,
Przepisy z owocami
,
Przepisy na ciasta
,
Przepisy z Kuchni Świata
CIASTO JOGURTOWE Z MORELAMI I BORÓWKĄ – SZYBKI PRZEPIS
CIASTO JOGURTOWE Z MORELAMI I BORÓWKĄ SZYBKI PRZEPIS to ciasto wychodzi zawsze
Przepisy Joli
Cukier
,
Mąka
,
Ciasta
,
Jaja
,
Olej
,
Mąka pszenna
,
Proszek do pieczenia
,
Jogurt
,
Ciasto-imieniny-lista
,
Olej rzepakowy
,
Borówki
,
Morele
,
Jogurt natualny
Marillenknödel - austriackie knedle z morelami
Sezon na morele dobiega końca. Z ostatnich moreli proponuję zrobić szybkie knedle, bez gotowania ziemniaków.Knedle z dodatkiem twarogu to austriacka specjalność z Doliny Wachau. Dolina Wachau położona nad Dunajem to oprócz winnic najlepsze sady morelow...
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mąka orkiszowa
,
Masło
,
Kuchnia wegeteriańska
,
Jajko
,
Twaróg
,
Kluski-pierogi-knedle
,
Morele
,
Tarta bułka
,
Marcepan
,
Kuchnia austriacka
Ciasto z morelami – słynna austriacka babka Gugelhupf
Morele to najpopularniejsze owoce w Austrii. Znajdziecie je w wielu słodkich wypiekach, z tortem Sachera na czele, w którym ukrywają się pod postacią gęstej marmolady. Gugelhupf to ciasto w kształcie babki, które znajdziecie w wielu wariantach ...
Madame Edith
Wielkanocne przepisy
Dla wszystkich poszukujących wielkanocnych inspiracji zbiór sprawdzonych przepisów :-)Wystarczy, że klikniesz w nazwę, a automatycznie zostaniesz przeniesiony/a do receptury.Od lewej: 1) Babka waniliowa2)Kajmak domowej roboty&nb...
Waniliowa Chmurka
Wielkanoc
,
Inspiracje
Sznycel, semmel, currywurst – kuchnia austriacka + przepis na wegański Semmelknödel
Dzisiejszy wpis bierze udział w międzyblogowej akcji kulinarnej ‚W 30 kuchni dookoła świata‚ zorganizowanej przez Bastalenę z bloga Owsianka i Kawa. Kuchnia austriacka często kojarzy się z odmianą wiedeńską, co jest błędem bo każda z dziewięciu prowin...
Hey Ho
Przepisy
,
Austria
GUGELHUPF - BABKA DROŻDŻOWA Z CZEKOLADĄ
Gugelhupf to babka drożdżowa, bardzo popularna w krajach niemieckojęzycznych.Pieczemy ją w formie z kominkiem.Jest bosko puszysta i lekka a mega duża porcja czekolady, która w niej króluje, nadaje jej fantastyczny smak :)Bardzo, bardzo Wam polecam!Insp...
Zapachy z kuchni Kamy
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone