Niewiarygodne jak ten czas szybko leci!
To już tydzień od czasu mojej pierwszej wyprawy w Bieszczady ( tak, pierwszy raz byłam w Bieszczadach! ).
Tym razem nie na urlop, a a na cudowne ( jak się później okazało! ) wydarzenie, jakim był I Festiwal P...
Tegoroczne lato będzie sprzyjać pani Jadzi z Wąchocka. Teraz także i ona będzie mogła spróbować pulled porku i kremów-freszów z kultowych stołecznych food trucków, które ruszyły właśnie w Polskę. Festiwale food trucków, czyli objazdowe rundy zdezelowan...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Festiwal Wibracje to wspaniały festiwal, cudowni ludzie i piękne miejsce. A my mieliśmy przyjemność w nim uczestniczyć z warsztatami. Na warsztatach Zrób sobie krem każdy mógł przekonać się jak łatwe jest zrobienie samodzielnie kr...
Mieliśmy przyjemność prowadzić warsztaty na drugim Ogólnopolskim Festiwali Zielarstwa w Łagowie. Były warsztaty z domowej produkcji kremów i środków czystości oraz zasialiśmy ferment na warsztatach z podstaw kiszenia i fermentacji. Warsztaty od...
Dzień dobry, W jesienny, zimowy dzień zapraszam Cię na krótki wypad do Szwajcarii . Tym razem, zupełnie przez przypadek, zahaczyłyśmy razem z moją gospodynią o festiwal...
Zapraszam do przeczytania i obejrzenia mojej relacji z tegorocznych Targów Turystycznych we Wrocławiu. Szczególną uwagę zwracam na Festiwal Kulinarny, w którym pojedynkowali się najznamienitsi kucharze ...
Post Międzynarodowe Targi Turystyczne Wrocław ...
Dzisiaj czwarty dzień tegorocznej edycji Czad Festiwal. Jestem jeszcze pod wrażeniem wczorajszych koncertów i postanowiłam dodać wpis o brioszkach, które powstały z myślą o tej imprezie. Po raz pierwszy upieczone i jedzone wczoraj, ale przerosły moje o...