W tych kotlecikach jest dużo dobroci!
I dużo pachnącego kokosu, przełamanego suszonym pomidorem, szczypiorkiem i chrupiącym sezamem.
Dlatego są pyszne na ciepło i na zimno!
A do tego bardzo FIT i zdrowe!
Wszystkie składniki oprócz szczypiorku znajdziecie w Green Essence.
Zapraszam po inne propozycje z wykorzystaniem oleju kokosowego na naszą Matkę
Co nam trzeba?
mąka kokosowa-10 łyżek
sezam-3 łyżki
8-10 suszonych pomidorów+ łyżka oliwy/oleju
szczypiorek posiekany-3-4 łyżki
olej kokosowy
woda 100-150ml
siemię lniane mielone-1 czubata łyżka
szczypta soli
Robimy!
Do miski wrzucamy mąkę, sezam, mieszamy.
Pomidory kroimy na drobno i zalewamy oliwą, moczymy 10-15 minut.
Dodajemy do miski z mąką.
Siekamy szczypiorek i lekko solimy, po 5 minutach dodajemy do miski.
Dodajemy czubatą łyżkę oleju kokosowego, wodę oraz siemię lniane.
Mieszamy.
Masa ma być gęsta! Inaczej kotleciki będą się rozpadać. Mąka kokosowa jest bardzo delikatna.
Bierzemy kawałek nasze jmasy, kulamy w dłoniach, lekko spłaszczamy i mamy kotleciki.
Smażymy na złoto na oleju kokosowym.
Czy wiecie jak pachnie w kuchni!? Bajka!
Kotleciki są delikatne, mięciutkie i pachnące.
Smacznego!