Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
HISZPAÑSKA DUSZA
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
24
Kategorie
14
Baskijski gulasz ze świeżego białego tuńczyka/Marmitako del bonito del norte
Przepyszny baskijski gulasz na bazie ¨bonito del norte ¨czyli białego, żyjącego w oceanie na północy Hiszpanii białego tuńczyka.Skladnik:Gotowe danie Bonoto del norte dostepne w naszym sklepie internetowym (dodaj do koszyka)Ziemniaki.Przygotowani...
HISZPAÑSKA DUSZA
SKLEP INTERNETOWY
NIEDŁUGO RUSZY NASZ SKLEP INTERNETOWY.JESTEŚMY W TRAKCIE PRZYGOTOWAŃ, SERDECZNIE PRZEPRASZAM I DZIĘKUJE ZA CIERPLIWOŚĆ.
HISZPAÑSKA DUSZA
Berenjenas rellenas de bacalao con brocoli
Bakłażany nadziewane dorszem i brokułem.Bakłażana rozkrajemy, solimy i odstawiamy na pół godziny. Po czym smarujemy oliwa u pieczemy aż będzie miękki.Wydrążamy środek i smażymy go z dorszem i brokułem. Delikatnie przyprawiamy wedle gustu.Nadziewa...
HISZPAÑSKA DUSZA
Przystawki
Dorada al vapor con limon marinado al marroqui
Dorada królewska, na parze z prawdziwa cytryna kiszona przez mojego przyjaciela Mohameda z Maroko, oraz nutka świeżego rozmarynuRybę nacieramy solą morską, nacinamy na niej paski i wkładamy w nie cytrynę kiszoną, do środka ryby wkładamy rozmaryn ...
HISZPAÑSKA DUSZA
Dania główne
,
Ryby
Crema de lentejas y calabaza con sorpresa
Krem z soczewicy i dyni z niespodzianką....Przesmażamy por oraz dynie, zalewamy 1.5L wody i dodajemy soczewice , solimy i pieprzymy.Gotujemy do momentu aż soczewica będzie miękka.Blendujemy.Krewetki smażymy na malej ilości oliwy, dodajemy do krem...
HISZPAÑSKA DUSZA
Przystawki
,
Dania główne
Lentejas a la riojana
Zupa z soczewicy ¨a la riojana¨Cebule, czosneksmażymy, dodajemy marchewka,paprykę, pomidory,słodkąpaprykę,mięsko, jamiałemjakiśfiletwołowy,chorizo, soczewice, y morcilla asturiana, (kaszanka&n...
HISZPAÑSKA DUSZA
Dania główne
Schab a la Pedro
Schab a la Pedro w sosie cydrowo porowym ze zblanszowanym szpinakiem oraz zielona sałatka.Na rozgrzanej patelni przesmażyłem czosnek, cebule, imbir, oraz papryczkę chili. Na tym usmażyłem schab.Szpinak zblanszowalem na patelni z oliwa z oliwek.Mięso po...
HISZPAÑSKA DUSZA
Dania główne
Pasta de remolacha con crema de puerros
Buraczkowy makaron z sosem porowo-cudrowo-jogurtowym z orzechami :)Odkrajamy zielona cześć pora i kroimy białą. Blanszujemy ja na oliwie, zalewamy cydrem i dodajemy jogurt naturalny. Gotujemy pół godziny.Dodajemy orzechy.Makaron: Jako iż nie bardzo wie...
HISZPAÑSKA DUSZA
Przystawki
,
Dania główne
,
Makaron
Mejillones a la vinagretta
Mule w sosie vinagrette.Mule gotujemy w białym winie do momentu otwarcia skorup.Sos vinaigrette: Do ośmiu łyżek oliwy z oliwek dodajemy dwie łyżki octu winnego, pół łyżeczki cukry, szczyptę soli i pieprzu.Kroimy pół papryki zielonej, czerwonej or...
HISZPAÑSKA DUSZA
Przystawki
,
Mule
,
Owoce morza
Macarrones con almejas y calamares
Makaron z małżami, kalmarami w warzywach.
HISZPAÑSKA DUSZA
Dania główne
Calamares con verduras
Kalmary w warzywach.Dziś cos na ¨szybko¨Kalmary w duszonych pomidorach z papryka.
HISZPAÑSKA DUSZA
Przystawki
Mejillones en salsa de sidra con nata
Mule w sosie śmietanowo cydrowym :)
HISZPAÑSKA DUSZA
Przystawki
Cocido Madrileño
Cocido madrileño to jedno z tradycyjnych dañ kuchni madryckiej. Jego pamięć sięga końca XVII wieku. Danie jak wiele innych ma swoje pochodzenie w biedzie i głownie było jedzone przez klasę niska społeczeństwa. Danie idealne na mroźniejsze dni.Z czasem ...
HISZPAÑSKA DUSZA
Dania główne
Sopa de brocoli con almejas
Zupa brokułowa z małżami.Ziemniaka kroimy w małą kostkę, podsmażamy, dodajemy brokuł i przesmażamy jeszcze chwile, zalewamy wodą i gotujemy 15min.Czosnek smażymy, ja dodałem papryczkę chili, dodajemy mule i podlewamy winem białym. Gotujemy chwile na mo...
HISZPAÑSKA DUSZA
Przystawki
,
Zupa rybna
,
Zupa z owocami morza
Ensalada de remolacha.
Sałatka z buraka, jabłek, szynki oraz salaty.Na sałatę kładziemy pokrojone w kostkę jabłko, szynkę buraczka trzemy na tarce, solimy i dodajemy oliwę z oliwek. Vuoala.
HISZPAÑSKA DUSZA
Przystawki
Arroz con esparagos verdes y chorizo
Ryżz zielonymi szparagami i kiełbaska chorizo oraz pomidorkami koktajlowymi.Gotujemy wywar na końcówkach szparagów, marchewce oraz porze.Podsmażamy chorizo z czosnkiem i dodajemy pokrojone szparagi. Dodajemyryżdoprawiamy solą or...
HISZPAÑSKA DUSZA
Dania główne
1
2
Następna
→