Lubię łączyć ze sobą przyjemności. Ostatnio spędzając ciepły wieczór z moim chłopakiem, postanowiliśmy coś zjeść. Wiadomo, kanapki są nudne i monotonne, a zjadłoby się coś lepszego. Tego samego dnia dostałam książkę o kuchni włoskiej, więc jasne już było jaka kuchnia będzie motywem przewodnim. Za na mową mojego S. postanowiliśmy zrobić spaghetti. Przepis jest moim autorskim, który wymyśliłam kiedyś, gdy byłam sama w domu. Polecam na ciepłe, zakochane wieczory oraz gotowanie w dwójkę ! :)
Składniki :
- Puszka pomidorów całych
- 2 świeże pomidory
- 1 mała cebula
- Koncentrat pomidorowy
- Świeża bazylia
- Suszona bazylia
- Suszone oregano
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
Na początku kroimy i podsmażamy cebulkę na patelni. Następnie wrzucamy pomidory z puszki do pojemnika razem z pokrojonymi świeżymi pomidorami. Miksujemy je blenderem. Kiedy pomidory rozdrobnią się, wlewamy je na patelnią.Do sosu dodajemy ok. 4 łyżeczki koncentratu oraz drobno posiekaną bazylię. Na koniec doprawiamy sos do smaku i gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje.