To dość proste danie dla tych, którzy lubią coś nowego w swojej w kuchni. Danie orientalne, czasami potrafi bardzo dobrze obudzić nasze kubki smakowe. Proste i szybkie w przygotowaniu. Nie zajmuje dużo czasu, a smakuje naprawdę dobrze. Produkty może lekko mało dostępne, lecz ,,raz na kiedyś można".
Składniki:
1 pierś kurczaka.
Puszka ananasa w syropie.
Pędy bambusa (dostępne w Makro).
1 papryka żółta i zielona.
Imbir (najlepiej korzeń).
100 g fasolki szparagowej.
3 łyżki octu winnego.
sól, pieprz, cukier, oregano.
Koncentrat pomidorowy.
Sposób przygotowania:
Imbir, fasolkę umyć i oczyścić tj. imbir obrać (najlepiej łyżką), a fasolce odkroić ogonki.
Resztę rzeczy umyć i osuszyć.
Pędy, papryki, imbir, fasolkę pokroić w równej długości kawałki ok. 1,5-2 cm.
Wrzucić do wody i gotować na wolnym ogniu, dodać koncentrat pomidorowy ok. 2 łyżki.
Pierś umyć osuszyć i oczyścić ze ścięgien i powięzi.
Pokroić w kostkę ok. 2,5cm x 2,5cm. Podsmażyć do zrumienienia się.
Kolejny prosty i błyskawiczny obiad z cyklu dań podstawowych, czyli kotleciki z kurczaka. Bardzo dawno ich nie jadłam i dopiero wizyta u mojej Przyjaciółki odświeżyła mi ten klasyczny przepis : ) Kurczak w lekkim cieście to również ulubieniec n...
Mam dzisiaj dla Was bardzo smaczną propozycję na danie z kurczakiem i dojrzałymi pomidorami. Skosztujcie koniecznie mojego kurczaka w aromatycznym, dietetycznym sosie z pomidorowym, aby przekonać się, że dieta nie
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Kurczak w czekoladowym sosie mole to bardzo meksykańskie, klasyczne, wręcz popisowe danie. Gęsty, ciemny sos o słodkawym i pikantnym smaku, Przeczytaj cały artykuł
Post Kurczak w czekoladowym so...