Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Dzień Chleba mamy mąki więc mieszamy i bochenki zajadamy :)
Sportowi Smakosze
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
148
Kategorie
133
Dzień Chleba mamy mąki więc mieszamy i bochenki zajadamy :)
Dzieeeeń dobry! Jakiż dzisiaj dzień to już mamy- sobotę proszę państwa! :)Tak zwany weekend- a tym dniem należy zatem cieszyć się bardzo :) Szczególnie, że może niektórzy tak jak ja.. mają w poniedziałek dwa kolosy i dwie prezentacje?No niestety-...
Sportowi Smakosze
17 paź 15
śniadanie
,
Mąka orkiszowa
,
Drożdże
drożdże
10 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Sportowi Smakosze
Niestety ten blog nie ma opisu
148
133
Polecane przepisy
Tartine bread – przepis na chleb pszenny na zakwasie
Brenia, chcę upiec chleb na zakwasie, podzielisz się swoim zakwasem? Zakwasem, który ma już Post Tartine bread przepis na chleb pszenny na zakwasie pojawił się poraz pierwszy w .
KuchniaBreni
Pieczywo
,
Zakwas
,
Pieczenie chleba
Zaproszenie do listopadowej Piekarni!
Listopad to bardzo poważny miesiąc Kojarzy mi się z dostojnością i chłodem fizycznym i psychicznym. Zawsze więc buduję wokół listopada aurę oswajania i ciepła. I w sumie ‚nie taki diabeł straszny’, bo mamy już prawie połowę miesią...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Piekarnia
Chleb razowy całonocny.
Uwielbiam wypieki od dziecka. Magia wypieków to dla mnie cały proces od pomysłu aż do oczekiwania, unoszący się zapach w domu, obserwowanie piekarnika z duszą na ramieniu i pytaniem w głowie uda się czy się uda. Wypieki to chemia ...
Blog prywatny Samar Khanafer
Przez żołądek do serca
Chleb żytni z kminkiem
Ostatnio miałem okazję odwiedzić małą rodzinną piekarnię, która wypieka większość chlebów na zakwasie. Zakwas jest stale aktywny a trzech piekarzy przez noc przygotowuje ponad 400 bochenków. Wspaniale wyglądają chleby wyrastające na blatach i w koszycz...
Kuchnia Gucia
Chleby pszenno-żytnie
Chleb Tartine
Za jedną z piękniejszych książek, jakie posiadam na półce uważam "Tartine Bread" Chada Robertsona. Głównie ze względu na zdjęcia fantastycznych chlebów. Chociaż jej urok nie polega tylko na tym. Książka zawiera także garść ciekawych opowieści, opis dro...
Dymiąca patelnia
Chleb i bułki
Chleb do żurku. Chlebowe miski.
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc pora na kolejny wielkanocny przepis Chleb do żurku. Jednym z obowiązkowych dań wielkanocnych w naszym domu jest żurek. Od kilku już lat podajemy go w chlebowych „miskach”. Podam więc Wam przepis na d...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wielkanoc
,
Pieczywo domowe
,
Pieczywo
,
Chleb do żurku
,
Chlebowe miseczki
,
Chlebowe miski do zupy
,
Jak upiec chleb do żurku
,
W czym podać żurek
,
Zupa wielkanocna
Sobotni chleb biały
Ponieważ pracuję także w weekendy sobotni chleb biały z książki "Mąka woda drożdże sól" Kena Forkisha gości u mnie w środku tygodnia. Jest to szybki, biały chleb idealny dla osób zaczynających swoją przygodę z pieczeniem chleba. Mówiąc szybki, mam na m...
Dymiąca patelnia
Chleb i bułki
Chleb z oliwkami na zakwasie
Puszysty, mięciutki z chrupiącą skórką. Z dużą ilością zielonych oliwek. Z poniższego przepisu wyszły mi dwa duże bochenki chleba, ale możemy też zrobić kilka mniejszych. Polecam:)Składniki na zaczyn:30 g aktywnego zakwasu (użyłam żytniego, dzień wcześ...
Jaskinia Smaku
Ciasto
,
Oliwki
Podpowiedzi wyszukiwań
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście