Składniki:
250 g ciasteczek zbożowych
100 g masła
1 kg sera białego
7 łyżek cukru pudru
łyżeczka ekstraktu waniliowego
300 ml śmietanki 30%
100 ml mleka
4 łyżki żelatyny
2 galaretki malinowe
200 g malin
2 łyżki cukru
Roztopić masło, ciasteczka zmiksować w blenderze i połączyć z masłem, wyłożyć na dno blachy i wstawić do lodówki. Zmielić ser biały na gładką masę. Śmietanę ubić na sztywną masę. Do sera dodać cukier puder, ekstrakt z wanilii i wymieszać. Śmietanę po łyżce dodawać do sera i dokładnie ale delikatnie wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku i letnią wlać do masy serowej i wymieszać. Całość wylać na blachę i wstawić do lodówki. Do malin dodać cukier i gotować, uzupełnić do ok. 600 ml wodą. dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Całość dokładnie przetrzeć przetrzeć przez sito aby pozbyć się pestek malin. Gdy zacznie stygnąć wylać na sernik. Pozostawić w lodówce do stężenia.