Miód rozpuścić z masłem, lekko ostudzić, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Pozostawić w lodówce aby lepiej się wałkowało. Za ok. godzinę wyjąć z lodówki, dość cienko rozwałkować, wyciąć ciasteczka i piec w 180 stopniach przez 8 min.
Lukier królewski:
3 białka
2,5 szklanki cukru pudru
czerwony barwnik w proszku
Białka ubić na sztywną pianę. Powoli dodawać cukier puder aż powstanie odpowiednia konsystencja. Lukier powinien być jak śmietana dość gęsty ale swobodnie spadać z łyżeczki. Jeśli lukier wyjdzie zbyt gęsty można dodać odrobinę wody, ale ostrożnie bo woda dość szybko rozcieńcza lukier. Podzielmy go na dwie części do jednej z nich dodajmy barwnik i dokładnie wymieszajmy. Do lukrowanie użyłam woreczków strunowych i silikonowego pędzelka.