Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
CREMA DE LIMONCELLO
KuchcikoweLove
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
191
CREMA DE LIMONCELLO
8 dużych cytryn1 limonka600 g cukru0,5 litra spirytusu2 szklanki mleka2 kartony mleka zagęszczonego niesłodzonego Cytryny i limonkę musimy sparzyć we wrzątku. Osuszamy ręcznikami papierowymi. Każdego cytrusa obieramy cienko ze skórki za pomocą o...
KuchcikoweLove
22 mar 18
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
KuchcikoweLove
Gotowanie z miłości do jedzenia.
191
0
Polecane przepisy
Loverove 28.07.2017
Piątkowe loverove na rozpoczynający się Tour de Pologne. Ale nie tylko o nim :) Wszystko, co chcecie wiedzieć o Tour de Pologne Prezentacja Tour de Pologne 2017 https://t.co/zzWw4dwrG9 pic.twitter.com/o0qSMpHIsU rowery.org
XOUTED - Kolarstwo by Marek Tyniec
Loverove
Loverove 24.07.2017
Potourowe loverove, specjalnie dla Was! Majka z Saganem na Tour de Pologne Rafał Majka wystartuje w Tour de Pologne https://t.co/Reb2gqkM7H pic.twitter.com/wZwAMxqVmJ rowery.org
XOUTED - Kolarstwo by Marek Tyniec
Loverove
Crema catalana - deser znany również jako leite creme
Przygotowywałam niedawno materiał o Barcelonie dla "Mojego Gotowania" i mimo, że gastronomię tego miasta dość ciężko ogarnąć (głowa wręcz boli od obfitości i niezliczonych możliwości kulinarno-degustacyjnych) z jednym nie miałam żadnego problemu. Jaki ...
Kuchnia nad Atlantykiem (już od 12 lat)
Podróże
,
Publikacje
,
Desery
,
Hiszpania
,
Portugalia
,
Desery - kremy i musy
Andruty z żółtą masą - Yellow Wafers Recipe - Wafer con crema gialla
Polski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti2 szklanki mleka/ 2 cups milk/ 2 tazze di latte100 gcukru lub masy marcepanowej/ 3.5 oz (cane)sugar/ 100 g dizuccheroo pasta di mandorla1 cukier waniliowy/ 1 ts...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Dolci
,
Desery
,
Desserts
Krem speculoos
Lubicie korzenne i kruche ciasteczka? Jeśli tak to na pewno rozkochacie się w kremie speculoos. Jest to krem przygotowany ze zmielonych herbatników z dodatkiem śmietanki, białej czekolady i przypraw korz...
Ola in the Kitchen
Boże Narodzenie
,
Inne
,
Deser
Ciao Cefalù!
Och, to były naprawdę molto bene wakacje! Nie będę za dużo opowiadać. Narysuję je Wam. Na takiej ulicy mieszkamy. Pachnie praniem. Mieszkanie jest piękne, lecz brakuje tu papieru toaletowego. Codziennie podbieramy trochę z knajpek. Ostatniego dnia odpł...
Stoliczku nakryj się – Przepisy i rysunki kulinarne
Podróże
,
Rysunki
,
Rysunek
,
Włochy
,
Cefalu
,
Sycylia
Biszkopt z masą cytrynową i truskawkami - Lemon and strawberries sponge cake - Pan di Spagna con la crema al limone e fragole
Polski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti6-10 jajek/ 6 eggs/ 6 uova180 gcukru/ 6.3 ozsugar/ 180 g dizucchero200 g mąki tortowej/ 7 oz plain white flour/ 200 g di farina 00Polski:Wykonanie:Ubijać białka tak, by nabrały j...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Cakes
,
Ciasta
,
Torte
Liquore crema al cioccolato (cacao), czyli kremowy likier kakaowy
Likier kakaowy, jest jednym z najczesciej robionych likierow, w neapolitanskich domach. Prym wioda cytrynowe: limoncello i crema di limoncello. Likier jest kremowy iniezbyt mocny. Produkcja zajmuje doslownie chwile i likier jest po wytworzeniu go...
kuchnia pod wulkanem
Cucina campana (kuchnia regionalna Neapolu)
,
Liquori e bevande (likiery i nalewki)
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha