Brownie to jedno z lepszych ciast dla miłośników czekolady i amatorów pieczenia. Brownie to ciasto amerykańskie, którego głównym składnikiem jest gorzka czekolada. Jest to ciasto z zasady zakalcowate, czyli nie należy przejmować się tym czy wyroś...
Mocno czekoladowe.. aromatyczne, wilgotne i ciężkie przed Wami kolejny przepis na brownie, a dokładniej naRead More
Post Brownie z wiśniami pojawił się poraz pierwszy w Blog kulinarny - Kuchnia Marty.
Brownie to ciasto, które zawsze się udaje i jest błyskawiczne do przygotowania, więc idealnie sprawdza się w sytuacji, gdy nagle nachodzi nas ochota na coś pysznego lub znajomi dzwonią, że są w pobliżu i właśnie do nas jadą ; ) W sezonie obowią...
W mojej biblioteczce pojawiała się ostatnio nowa książka Sekrety francuskiej kuchareczki Marie-Morgane Le Moel. Pomimo znaczącego tytułu nie jest to typowa książka kucharska. Główną bohaterką jest francuska dziennikarka Marie, któ...
Kiedy zobaczyłam u Oli bananowe brownie wiedziałam, że na pewno je przygotuję, nie spodziewałam się tylko, że tak szybko, bo lista priorytetów jest długa : ) Mój Synek miał akurat ochotę na banana, która minęła mu po pierwszym kęsie i sprawa zo...
Latem pokazywałam bardzo owocowy deser z super lodami Carte dOr Chocolate Brownie. Dziś te same lody przedstawiam w zimowo-świątecznej odsłonie. Z ciepłymi wiśniami połączonymi z korzennymi przyprawami oraz wiśniówką. Zestaw kapitalny, który gor...
Brownie to jedno z moich ulubionych ciast : ) Jest wręcz nieprzyzwoicie czekoladowe, ciężkie z idealną chrupiącą skorupką. Dodatek wiśni i sosu toffi świetnie się tutaj komponuje. Polecam! Składniki na karmelowy sos: 2/3 szklanki brązowego cukru 1 szkl...