Znane i lubiane nie tylko przez dzieci cake popsy czyli ciastko- lizaczki udekorowane na patyku. Ostatnio kupiłam urządzenie i musiałam wypróbować.
- 1/2 szkl. cukru
- 2/3 szkl. mąki pszennej
- 1/3 szkl. mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 40g. miękkiego masła
- 1 jajko
- 1 łyżka gęstej śmietany
- szczypta soli
Sypkie składniki- cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sól wsypać do miski, wymieszać. Dodać masło, utrzeć. Mokre składniki- mleko, jajko, śmietanę połączyć razem z osobnej misce. Wlać do suchych. Dokładnie zmiksować. Nagrzać urządzenie do cake pops. Nałożyć porcję ciasta. Piec przez około 5 minut. Wyjąć, udekorować według uznania, nadziać na patyczki. Z porcji wychodzi około 36 sztuk.