Cześć =) Za oknem deszczowo, w związku z tym zapraszam dziś wszystkich na coś rozgrzewającego, czyli kartofle z masłem. Jest to jedna z wielu klasycznych, polskich potraw ziemniaczanych, które jadamy bardzo często, a głównie wiosną i latem. Wykonanie tego dania jest banalnie proste. Kartofle dokładnie myjemy i gotujemy w łupinach, najlepiej na parze, przez około 25 minut. Podajemy z masłem i solą. Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania takiej potrawy, ponieważ naprawdę warto!
Dietetycy uważają, że najzdrowszym sposobem przygotowywania posiłków jest gotowanie ich na parze. Pokarmy tak przyrządzone tracą najmniej witamin i soli mineralnych. Nie wypłukujemy z nich składników odżywczych, bo nie zanurzamy produktów w wodzie. Nie...
Cześć =) Młode ziemniaki, jajko sadzone i kalafior. Niby nic wyszukanego czy wykwintnego, ale ja zawsze z tęsknotą wyczekuję wiosny, żeby móc zjeść taki obiad. To idealne danie na gorące dni, a przy tym lekkie i pożywne.Zachęcam wszystkich do samodziel...
Cześć =) Młode ziemniaki, jajko sadzone i kalafior. Niby nic wyszukanego czy wykwintnego, ale ja zawsze z tęsknotą wyczekuję wiosny, żeby móc zjeść taki obiad. To idealne danie na gorące dni, a przy tym lekkie i pożywne.Zachęcam wszystkich do samodziel...
Do tej pory danie to przygotowywałam w rękawie do zapiekania mięsa. Skóra ryby przygotowanej w ten sposób nigdy jednak nie była chrupiąca. Z racji tego, że my lubimy chrupiącą skórę przygotowałam dziś pstrąga w naczyniu żaroodpornym. Porcje wyszły poka...
Dzisiejszy przepis to propozycja urozmaicenia klasycznych ziemniaków w obiedzie. Dziś ugotowane na parze, w śmietanie z koperkiem ( w wersji odchudzonej, śmietanę możecie zastąpić jogurtem naturalnym i też będzie pycha ). Takie ziemniaki może nie wygl...
Cześć =) Wątróbki na parze, to potrawa bardzo prosta, bardzo zdrowa, a przede wszystkim bardzo smaczna. Nie od dziś wiadomo, że wątróbka ma wiele zalet.Należy wspomnieć, że wątróbki przyrządzone w ten sposób, mają zupełnie inny smak niż te smażone na p...
Ziemniaki Hasselback, przepis wywodzi się z kuchni szwedzkiej. Zapiekane, chrupiące ziemniaki, cienko ponacinane, po raz pierwszy podano w restauracji Hasselbacken. Znakomity dodatek do dania głównego, oraz mięsa z grilla. Polecam na szybki obiad, nie...
Ziemniaki Hasselback, przepis wywodzi się z kuchni szwedzkiej. Zapiekane, chrupiące ziemniaki, cienko ponacinane, po raz pierwszy podano w restauracji Hasselbacken. Znakomity dodatek do dania głównego, oraz mięsa z grilla. Polecam na szybki obiad, nie...