CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ przepyszne, prawdziwe, domowe ciasto z rabarbarem! Nie wyobrażam sobie sezonu na rabarbar bez tego ciasta! CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki 5 dag drożdży...
Ciasto drożdżowe, twaróg i cynamon to świetne trio, które osłodzi Wam jesienno-zimowe dni : ) Choć w naszym domu zawsze znajdą się chętni na drożdżówkę, więc takie propozycje mogę przygotowywać niezależnie od pory roku. Polecam! Składniki (5 sz...
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami posypane kruszonką. Słodki klasyk ! Popularna drożdżówka to powrót do mojego dzieciństwa, najczęściej ciasto drożdżowe było pieczone z samą kruszonką. Wypiekane przez babcię i mamę, ależ to był smak. Ciasto i...
Bardzo aromatyczne, ciężkie i wilgotne czekoladowe ciasto z dodatkiem dyni i migdałów. Doskonale pasuje do jesiennego klimatu, długo zachowuje świeżość, a z dodatkiem bakaliowych lodów niczego więcej nam do szczęścia nie potrzeba ; ) Polecam! S...
Szukacie sposobu na wykorzystanie dyni? Bułeczki z dodatkiem dyniowego puree będą idealne. Nic dodać nic ująć po prostu bułeczki drożdżowe z dynią i cynamonem. Składniki: 290 g mąki psz...
Puree z dyni to moja pozycja obowiązkowa na jesień : ) Wykorzystacie je do wypieków, placuszków, zup, a nawet przygotowania pieczywa. W najbliższym czasie będę Was zamęczać kilkoma przykładami ; )Przyrządzenie dyniowego puree jest banalnie prost...