Co to stek Salisbury? To ręcznie uformowany stek z mięsa mielonego. Bardzo przypomina nasze kotlety, jednak jest przyrządzany wyłącznie z mięsa wołowego. Prawdopodobnie to właśnie steki Salisbury dały początek tak uwielbianym przez wszy...
Może nie wszyscy, ale część z nas z przyjemnością zjadała by perfekcyjnie zrobionego steka. Jednak aby odpowiednio przygotować stek powinniśmy zastosować się do zasad Jak zrobić steka, aby był on odpowiednio wysmażony i soczysty. Wbrew [....
Steki należą do najsmaczniejszych mięsnych dań. Prawidłowo przyrządzony stek rozpływa się w ustach. Dziś przedstawiam wam stek wołowy, czyli befsztyk. Nie jest wcale trudno go usmażyć. Trzeba jedynie znać kilka podstawowych zasad, o których wspominam p...
Już nie od dziś wiecie, że specjalistą w dziedzinie steków jest u nas Maciej. Tego dnia Mała M. umówiła się ze swoją babcią na nockę u niej a my jak na dorosłych ludzi bez dziecka przystało, umówiliśmy się na kolację we dwoje. Początkowo miało być kino...
Cześć =) Stek z polędwicy wołowej, czyli tzw. filet mignon, to najszlachetniejszy i najdelikatniejszy stek z wołowiny. Ma niezwykle miękką, aksamitną konsystencję, wprost rozpływającą się w ustach.Najlepszy stek jest wtedy, gdy jest spieczony na...
Stek wołowy to bardzo ekskluzywne, można by rzec elitarne danie. I to nie tylko dlatego, że wołowina na stek jest najdroższym gatunkiem mięsa, ale również dlatego, że przyrządzenie dobrego steka wymaga wiedzy i mięsa wysokiej jakości. Kiedy już wiemy j...
Co prawdziwy facet robi w piątek po pracy? Wrzuca na ruszt prawdziwego rostbefa! Nie tylko w Anglii, Australii, USA i Kanadzie polski mężczyzna też ...
Post Pieczony stek wołowy – Rostbef pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara....
Mało które danie jest w stanie zdeklasować dobrze zrobionego i podanego soczystego steka wołowego. Bardzo popularny w krajach anglosaskich, podawany na wiele różnych sposobów, u nas nadal uznawany za danie dość wykwintne. Na przekór obiegowej opinii p...