Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Jaskinia Smaku
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
154
Kategorie
202
Pizza z brokułem i salami
Jestem prawdziwym pizzo-żercą! Uwielbiam pizzę robić i jeść. Podany poniżej przepis na ciasto zawsze się udaje i każdy kto go spróbował jest zachwycony jego smakiem. Składniki dobierajmy jak chcemy. Ja tylko zawsze się pilnuję, żeby nie dać zbyt dużo s...
Jaskinia Smaku
Obiad
,
Kukurydza
,
Brokuł
,
Cebula
,
Ciasto drożdżowe
,
Pizza
Szybkie i smaczne ciastka owsiano-kokosowe
Gotowałam ostatnio budyń do masy, zostały mi 3 białka i szkoda było mi ich wyrzucić. Po szybkim rozpoznaniu składników jakie mam w spiżarce i stwierdzeniu, że mam za mało kokosu na zrobienie moich ulubionych ciastek kokosowych podjęłam decyzję o kolejn...
Jaskinia Smaku
Ciasteczka
,
Kokos
,
Płatki owsiane
Jak zrobić gołąbki ? Przepis na farsz i instrukcja składania kapusty
Gołąbki to coś co lubi chyba każdy ! Postanowiłam Wam pokazać jak robię gołąbki i jak je zawijam, ponieważ doskonale wiem jakim problemem na początku było dla mnie ich przygotowanie. Może akurat Komuś ułatwię zadanie i polubicie robienie gołąbków tak j...
Jaskinia Smaku
Obiad
,
Mięso mielone
,
Kapusta biała
,
Ryż
,
Sos pomidorowy
,
Gołąbki
Warzywa z oscypkiem i jajkiem smażone w chlebie
Bardzo lubię zaskakiwać Męża w weekend nietuzinkowymi śniadaniami. Tym razem padło na fantazjowanie z jajecznicą. Jajecznica na szynce, na boczku, wszystko to już było. Trzeba spróbować czegoś innego i padło na jajka z oscypkiem i warzywami. Z chlebem ...
Jaskinia Smaku
Papryka
,
Jajka
,
Śniadanie
,
Cukinia
,
Oscypek
Jesienną porą- pasta wiosenna do kanapek i krakersów
Smaczny i zdrowy Jesień za oknami, a mi smaki przyszły na wiosenną pastę z białym serem. Smaczny i zdrowy dodatek do kanapek, albo krakersów, albo grzanek z bagietki, na małą domówkę ze znajomymi. Uwielbiam ją!! W sezonie wiosennym dodaję także świeżeg...
Jaskinia Smaku
Por
,
Rzodkiewka
,
Ser biały
Surówka z sałaty lodowej i kukurydzy
Kolejna szybka i prosta surówka. Idealna do obiadu. Ja serwowałam ją z frytkami i wątróbką. Myślę, że solo lub jako dodatek do kanapek też świetnie się sprawdzi. Polecam wypróbować.Co potrzebujemy:1 sałata lodowa1 puszka kukurydzy1 pęczek rzodkiewki1 p...
Jaskinia Smaku
Kukurydza
,
Cebula
,
Koperek
,
Rzodkiewka
,
Sałata lodowa
Ciasto francuskie z wędzonym boczkiem i oliwkami
Prosty, szybki i zdecydowanie bardzo smaczny obiad. Nie wymaga doprawiania bo oliwki nadają mu specyficzny smak. Dobry pomysł na dzień, kiedy kompletnie nie mamy czasu, ani ochoty na spędzenie dłuższego czasu w kuchni.Co potrzebujemy:1 opakowanie ciast...
Jaskinia Smaku
Obiad
,
Ciasto francuskie
,
Oliwki
,
Boczek
Kiszone rzodkiewki
Były buraki, będą i rzodkiewki, a co by nie! Wszystkiego trzeba w życiu spróbować, żeby nie żałować. Super dodatek do sałatek, kanapek, a także jako przegryzka na imprezę. Jedyny minus to czas oczekiwania na zajadanie się kiszonymi rzodkiewkami.C...
Jaskinia Smaku
Rzodkiewka
,
Przetwory
Biała kapusta z kiełbasą
Cóż może być lepszego niż kapucha i kiełbasa ;) Bardzo lubię kapustę zarówno biała jak i czerwoną. Lubię z nią pracować i ona ze mną chyba też bo razem tworzymy super rzeczy chociażby kapustę czerwoną zasmażaną. Ostatnio robiłam gołąbki. Zwykle z...
Jaskinia Smaku
Obiad
,
Kapusta biała
,
Kiełbasa
Kiszone buraki
Kiszone buraczki robią wszyscy, więczrobiłam ostatnio i ja. Przetestowałam przepis i na wodzie z tych ogórków zrobiłam pyszny barszcz, na który przepis podam Wam niebawem. Zapewne zagości on na moim wigilijnym stole. Same buraki wykorzystałam jak...
Jaskinia Smaku
Sałatka
,
Boże Narodzenie
,
Buraki czerwone
,
Przetwory
,
Barszcz czerwony
Purée z brokułu z czosnkiem
Najprostszy na świecie przepis na purée z brokułu. Doskonały dodatek np. do ryżu z warzywami lub ryżu z gotowanym mięsem drobiowym. Podstawą tego przepisu jest jednak czosnek, który nadaje potrawie wyrazistego smaku. Co potrzebujemy:1 brokuł4 ząbki czo...
Jaskinia Smaku
Obiad
,
Brokuł
,
Czosnek
,
Purée
Pierś z kurczaka w przyprawach śródziemnomorskich
Kurczak nie musi być nudny i zawsze taki sam. Klasyczne kotlety, nadziewane devolaye, wszystko to trochę mi się już znudziło. Zrobiłam natomiast filety bez panierki, za to zdużą liczbą przypraw i usmażyłam je na oliwie. Coś nowego i dobrego. Poda...
Jaskinia Smaku
Obiad
,
Pierś z kurczaka
,
Bazylia
,
Rozmaryn
,
Tymianek
Biszkopcik porzeczkowo-cynamonowy
Fantastyczne ciasto cynamonowe idealne jako zastępstwo klasycznego piernika bożonarodzeniowego. Oczywiście możemy do niego dodać mix przypraw korzennych dla podkreślenia smaku, dla mnie jednak wystarczy taka jego wersja. Łatwy,niepracochłonny pla...
Jaskinia Smaku
Ciasto
,
Boże Narodzenie
,
Dżem
,
Kakao
,
Cynamon
,
Piernik
Kruche rogaliki z domowym budyniem
Domowe rogaliki, z domowym budyniem,z ulubionąkawą w szklance i zaciszu własnego salonu. Cudowne uczucie. Mega kruche, nie za słodkie, małei rewelacyjne w smaku. Z największą przyjemnością będę je często robić. Co potrzebujemy na budy...
Jaskinia Smaku
Ciasteczka
,
Budyń
Chlebek/babka bananowo-kokosowa
Ciasto lub jak Ktoś woli chlebek bananowy z dodatkiem kokosu. Prosto ismacznie- jak zawsze u mnie. Rewelacyjniesmakuje posmarowany nutellą.Co potrzebujemy:1 1/2 szklanki mąki1/2 szklanki kokosu3 banany1 jajko1/3 kostki masła1/2 szklan...
Jaskinia Smaku
Ciasto
,
Banany
Super szybkie ciasteczka kokosowe
Po raz kolejny zapraszam na ekspresowe ciasteczka. Wspaniały dodatek do kawy, herbaty i domowa, słodkaprzekąską dla Dzieciaczków. Mi z tego przepisu wyszłookoło 16 ciasteczek, ale jeżeli chcemy zrobić ich więcej możemy np. podwoić porcję.Co...
Jaskinia Smaku
Ciasteczka
,
Kokos
←
Poprzednia
4
5
6
7
8
Następna
→