Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wicehrabia przepołowiony, czyli il Visconte dimezzato
Italianizzato
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
290
Kategorie
440
Wicehrabia przepołowiony, czyli il Visconte dimezzato
Italo Calvino o dwoistości ludzkiej naturyJakoś tak się dzieje, że jak człowieka zmuszać prośbą czy groźbą do czegoś, to zawsze będzie stawiać opór. Dać człowiekowi jedynie trochę wolności, a sam zrobi to, o co przed chwilą był proszony. A jak jeszcze ...
Italianizzato
14 mar 15
Książka
,
Język włoski
,
Calvino
Calvino
1 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Italianizzato
Vino, cibo, lingua e cultura.
290
440
Polecane przepisy
Zapiekanka z dorsza - Cod Gratin Recipe - Gratin di merluzzo (ricetta)
Smakołyki Angeli na FacebookuPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:filety z dorsza/ cod fillets/ filetti di merluzzomarchewka/ carrot/ carotacebula/ onion/ cipolla"miąższ" z bułki lub bułka tarta/ (fresh) bread crumbs/ mollica del pa...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Pranzo
,
Obiad
,
Supper
,
Kolacja
Lukier ze świeżą miętą - Fresh Mint Icing Recipe - Glassa alla menta fresca
Smakołyki Angeli na FacebookuPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti200 gcukrupudru/ 7 oz powderedsugar/ 200 g dizuccheroa velosok z 1/2 małej cytryny/ 1/2 small lemon juice/ succo di 1/2 di limone piccolo...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Dolci
,
Desery
,
Desserts
,
Dodatki
Kanapki z morszczukiem i groszkiem z miętą - Hake And Peas Buns - Panini con nasello e piselli alla menta
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:morszczuk (filet)/ merluccid hake (filet)/ filetto di nasellozielony groszek z miętą - smashed peas with mint - piselli alla menta schiacciatimąka, sól, oliwa/ flour,...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Pranzo
,
Obiad
,
Kolacja
,
Śniadania
Tosty francuskie czyli tosty z chałki
Tosty francuskie czyli innymi słowy tosty z chałki to doskonały pomysł na weekendowe śniadanie lub deser. Do przygotowania tostów francuskich zainspirował mnie przepis z książki Patrycji Chmiel "Romans z gotowaniem. Potrawy, w których się zakochasz!", ...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tosty francuskie
,
Tosty z chałki
Ciasteczka z płatków jaglanych - Millet Flake Tea Cakes Recipe - Biscotti di fiocchi di miglio
Smakołyki Angeli na FacebookuPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti200 g płatków jaglanych/ 7 oz millet flakes/ 200 g di fiocchi di miglio150 g oleju kokosowego/ 5 oz cocco oil/ 150 g di olio di cocco/oliva150 g mąki jaglanej/ 5 oz mi...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Tea cakes
,
Ciastka
,
Dolcetti
,
Cookies
Syrop miętowy (domowy) - Mint Syrup Recipe - Sciroppo di menta fatto in casa
Smakołyki Angeli na FacebookuPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti100 g świeżej mięty (liście)/ 3.5 oz fresh mint leaves/ 100 g di foglie di menta fresca400 g wody/ 14 oz water/ 400 g di acqua500 g cukru/ 17.5 oz sugar/ 500 g cukrusk...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Bevande
,
Drinks
,
Napoje
,
Dodatki
,
Przetwory
Wicehrabia przepołowiony, czyli il Visconte dimezzato
Italo Calvino o dwoistości ludzkiej naturyJakoś tak się dzieje, że jak człowieka zmuszać prośbą czy groźbą do czegoś, to zawsze będzie stawiać opór. Dać człowiekowi jedynie trochę wolności, a sam zrobi to, o co przed chwilą był proszony. A jak jeszcze ...
Italianizzato
Książka
,
Język włoski
,
Calvino
Kutia...
Polska wersja Ci sono dei piatti che richiedono la collaborazione e il coinvolgimento di tutti i membri della famiglia. Non perché siano particolarmente difficili da preparare, ma perché la loro preparazione ha un carattere simbolico, segnala che il Na...
I Colori del Gusto / The colours of taste
Cucina polacca / kuchnia polska
,
Desert / desery
,
Natale / Boże Narodzenie
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone