Sałatka w 20 minut? Dlaczego nie...Tyle wystarczy by zadowolić podniebienia nieoczekiwanych gości. A i do pracy się nada jako drugie śniadanie. Składniki
200 g makaronu w kształcie ryżu2 jajka2 małe pory (biała część)10 pomidorków koktajlowych1/2 czerwonej papryki1 mała puszka groszku1 mała puszka kukurydzy1 mały pęczek szczypiorku3 łyżki majonezusól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
Pory myjemy, kroimy w piórka, sparzamy kilka minut we wrzątku.
Pomidorki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 4.
Paprykę kroimy w kostkę.
Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
Szczypiorek siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy z majonezem, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.