Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Czas na gęsinę w poznańskiej Pasteli
Grażyna gotuje
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
444
Kategorie
542
Czas na gęsinę w poznańskiej Pasteli
W ubiegłym tygodniu miałam przyjemność spróbować gęsiny w wykonaniu Marcina Michalskiego, szefa kuchni restauracji Pastela w blogersko- dziennikarskim towarzystwie. Gęsi , które jada się w Pasteli , nie tylko w tym sezonie pochodzą z moich rodzinnych K...
Grażyna gotuje
29 lis 15
Relacje
Relacje
66 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Grażyna gotuje
Blog kulinarno-dziennikarski
444
542
Polecane przepisy
Fasolka z orzełkiem w sałatce na Święto Niepodległości
Historia tej smacznej, białej fasolki z czerwonym znakiem w kształcie orzełka jest niezwykła. Uprawiana była w Polsce już od dawna, podczas zaborów stała się patriotycznym symbolem. Fasolka z orzełkiem przywędrowała wtedy z Kresów Wschodnich wgłąb kraj...
Grażyna gotuje
Sałatki
,
Potrawy regionalne
,
Fasolka z orzełkiem
Gęsina na św. Marcina? Czemu nie?! Ale to już jutro!
Logo Gęsina na św. Marcina udostępnione przez Stowarzyszenie Slow Food Polska 11 listopada to dzień, w którym zwyczajowo pieczono i
żyję żeby jeść - zdrowe przepisy
Kuchnia podlaska
,
Przepisy
,
Przepisy tradycyjne
,
Na gęsi, kaczki i inne mięsa
,
Dania tradycyjne
,
Gęsi
,
Dania z gęsi
,
Gęś pieczona
,
Gęsina
,
św. Marcin
Rosół z gęsi z czosnkową marchewką
Podobny rosół, tyle, że z zielonymi, pietruszkowymi kluseczkami jadłam podczas obiadu promującego gęsinę w poznańskiej Pasteli. Pomysł dodania do rosołu czosnkowej marchewki jest autorstwa szefa kuchni restauracji, Marcina Michalskiego. Wypróbow...
Grażyna gotuje
Obiady
,
Gęsina
,
Domowy rosół
Wigilia Wielkopolskich Blogerów Kulinarnych 2015
Trzeba przyznać, że nasza wielkopolska Grupa dba o przyszłość narodu, bo widać na tym zdjęciu trzy młode Mamy blogerki Kasię z W krainie smaku z Alicją, Anię z Green Plums z Polą i Anię z Everyday Flavours , której udało się zostawić Tymka pod...
Grażyna gotuje
Relacje
,
Wielkopolska Grupa Blogerów Kulinarnych
,
Wigilia
,
Pastela
Menu z białą gęsią owsianą – Restauracja Pastela, Poznań
Czas na gęsinę ! Menu z białą gęsią owsianą z Kołudy Wielkiej zagościło w restauracji Pastela w Poznaniu. Dzięki uprzejmości właścicieli miałem okazję wraz z miłym towarzystwem degustować tegoroczną twórczość szefa kuchni- Marcina Michalskiego. Menu by...
Najsmaczniejszy Blog
Recenzje lokali
,
Poznań
,
Warsztaty, wydarzenia
,
Gęś kołudzka
,
Gęs owsiana
,
Gęsina na świetego marcina
,
Pastela poznań
Czas na gęsinę w poznańskiej Pasteli
W ubiegłym tygodniu miałam przyjemność spróbować gęsiny w wykonaniu Marcina Michalskiego, szefa kuchni restauracji Pastela w blogersko- dziennikarskim towarzystwie. Gęsi , które jada się w Pasteli , nie tylko w tym sezonie pochodzą z moich rodzinnych K...
Grażyna gotuje
Relacje
Pasztet z gęsi z suską sechlońska
Pasztet z gęsi był naturalną konsekwencją przerabiania całej gęsiej tuszki. Zrobiłam peklowany półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, konfitowane udka, faszerowaną szyjkę a z mięsa ugotowanego w rosole i wątróbek ( dodałam nieco indyczych) or...
Grażyna gotuje
Przekąski
,
Gęsina
,
Pasztet z gęsi
Powrót
Witajcie ! Wracam po długim czasie nieobecności.Wybaczcie mi to ale byłam bardzo zapracowana.jest tyle do opowiedzenia :) Dziś na blogu wstawie na pewno jakiś fantastyczny przepis i ostatnie kulinarne wydarzenia którenieźle namieszaly w moi...
layze restaurant
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone